Tredje startposition för Engström efter ett tätt kval

Tomas Engström kommer att starta från tredje startrutan i morgondagens första heat. 

– Jag är nöjd med resultatet från första kvalsessionen. Vi hade lite problem med bromsarna under den fria träningen och fick bl. a. byta bromsbelägg. Sådana saker gör att man kommer lite efter så det tog några försök innan jag lyckades få till en bra tid i kvalet, säger Engström.

Engström körde in 17 hundradels sekunder bakom Rickard Rydell och knappt 2 hundradelar bakom Johan Kristoffersson.

Inför den andra kvalsessionen satsade man allt på ett kort men satsningen gick inte hem helt och hållet.

– Vi hade bara fyra däck kvar inför Q2 så vi satsade på att vara snabba direkt men jag fick ett litet kast i Pariserkurvan och tappade några viktiga tiondelar.

Om det första kvalet var tätt så var det ingenting mot det andra. Trots att Tomas var snabbare i det andra kvalet än i det första så räckte tiden bara till en femteplats, två tiondelar bakom danske Michel Nykjaer som var snabbast i den andra kvalsessionen.

– Jag får i alla fall starta båda heaten från innerspåret vilket är bra med tanke på den första kurvan plus att jag startar på den rena sidan av banan. Det kommer att bli trångt in i första kurvan på det första varvet så det är bra att ligga kvar på insidan.

– Det känns som att vi har en liten bit kvar innan vi är riktigt snabba i kvalen, däremot är bilen riktigt bra under racen så jag har gott hopp om bra resultat i morgon, avslutar en positiv Tomas Engström.