Engström trea i ett händelserikt första heat

Tomas Engström körde in på en fin tredjeplats i ett första heat som bjöd på stor dramatik.

– Jag fick en bra start och kom förbi Kristoffersson redan i den första kurvan och kunde ha kört förbi Rydell också men ville inte chansa för mycket, berättar Tomas.

Tomas jagade Rydell under de följande varven och kröp allt närmare för varje varv. Några varv från slutet hände det som inte fick hända när Engström och Rydell krokar ihop i den snabba vänsterkurvan som heter Krönet.

– Rickard fick sladd, drev ut åt sidan och han bromsar hårt för att räta upp bilen igen så jag har inte en chans att undvika en kollision. I Depåkurvan får jag en hård smäll bakifrån av Kristoffersson så jag trycks av banan ut på gräset och tappar massor med fart och faller ner till femteplatsen.

Tomas jobbar sig ikapp och förbi Johan Stureson för på sista varvet stå för årets omkörning när han pressar sig förbi dansken Michel Nykjaer i slutet på långa rakan, in i Mjölbysvängen.

– Det var riktigt bra fart i bilen idag. Hondan är antagligen den snabbaste bilen just nu så det var frustrerande att inte kunna utnyttja farten som vi har, men man ska ju alltid vara nöjd när man hamnar på pallen i det här sällskapet.

– Nu ska vi koncentrera oss på det andra heatet och visa vad vi går för. Jag startar på insidan igen vilket alltid är en fördel här på Mantorp Park. Vi vet att vi har hittat rätt bland inställningarna. Rickards däck tog antagligen slut medan vi har lyckats ställa in Hondan så bra att däcken håller hela loppen.