Sommarrace gick hem hos publiken

Det blev ett skönt sommarrace på Mantorp Park när STCC gästade banan i helgen. Mer än 5 000 personer var på plats för att se motorsport på hög nivå. 

–STCC tillsammans med sina supportklasser Camaro Cup, Carrera Cup och Pro Superbike lockar publiken, säger Tony Bryntesson en av huvudmännen bakom Camaro Cup. Mantorp Park i semestertider är ett oprövat kort och det här visar att konceptet med en bra produkt, effektiv PR- och marknadsföring fungerar.

–Jag var överraskad av hur mycket folk det var, säger teamchefen för Chevrolet Motorsport Sweden, Nicklas Karlsson. Det har varit en jättebra helg med bra väder, hård racing och härlig stämning.

–Vi lägger en ny grund för hur vi kommer att arbeta med marknadsföring av våra evenemang och det är glädjande att det ger resultat, säger Patrik Blomqvist, marknadschef på STCC AB. Vi visste att Mantorp Park mitt i sommaren skulle bli tufft och den här helgen överträffar våra förväntningar.

STCC går nu in på sin andra halva av kalendern. Närmast väntar Airport Race i Östersund den 10-11 augusti, en tävling som bryter ny mark både geografiskt och som evenemang.

– Vi har våra stora nummer kvar i kalendern, fortsätter Blomqvist. Östersund och Solvalla-finalen kommer att locka storpublik och det kommer att lägga ribban på en ny nivå för motorsport i Sverige.