Tuff fajt när Mårtensson segrade

Andreas Mårtensson, Honda, tog hem segern i Pro Superbikes första heat på Mantorp Park. Det blev en stenhård uppgörelse med Filip Backlund och Lukas Ockelfelt där Mårtensson gick segrande ur striden. Mårtensson, som räknar Mantorp Park som sin sämsta bana, toppar nu mästerskapet. 

– Det här var den skönaste segern i år, säger han. Jag hade räknat med att jag skulle vara i underläge, en seger känns som en stor bonus.

Hårdaste motståndet bjöd Filip Backlund, Kawasaki. Backlund tog sig om ledande Ockelfelt i den första halvan av racet, den andra fick han ägna sig åt att försvara sig mot Mårtensson.
– Jag hängde med bra inledningsvis och kunde ta mig förbi, säger Backlund som var besviken över andraplatsen. Han tvingades stå över de två inledande tävlingarna i mästerskapet på grund av skada.

– Jag är inte nöjd, vi måste ta alla poäng som går att ta för att ha en chans i mästerskapet.

Lukas Ockelfelt, Suzuki, förlorade ledningen i tabellen. Trots ledning i inledningen av loppet höll det inte hela vägen.

– Jag kör andra spår än de andra och där var det blött, säger Ockelfelt som också hade problem med varvningar mot slutet av loppet.

– Idag fungerade det inte, konstaterade Ockelfelt.

I Privatcupen avgick Daniel Falemo med segern.

– Jag hade lite problem med fästet, men när jag lugnade ned tempot lite kunde jag avgöra fajten mot Roger Hansson.

För resultat, klicka här!