Ockelfelt slog tillbaka

Lukas Ockefelt slog tillbaka i heat 2 av Pro Superbike och kunde ta klivet allra högst upp på pallen. Nu delar han och Andreas Mårtensson ledningen i mästerskapet. 

Ockelfelt dominerade det andra heatet från start till mål. Han tog ledningen och drog sedan upp en lucka på nästan sju sekunder till Mårtensson och Backlund som fajtades om andraplatsen. Mårtensson gick vinnande ur kampen med Backlund och slutade tvåa. Det första heatet kördes på upptorkande bana, där blev Ockelfelt bara trea.

– Nu kunde jag köra som jag hade tänkt mig, säger Ockelfelt. Jag var för feg när det var blött.

Mårtensson som inte brukar vara nöjd med andraplatser tyckte ändå att helgen hade gått över förväntan. Seger i första heatet och delad ledning i mästerskapet innebär ändå att han har flyttat fram positionerna på en bana som han betraktar som sin sämsta.

– Det är ett bra resultat, säger Mårtensson. Jag hade inte mer att ge men det var bra att jag kunde ta mig förbi Backlund. Skönt att lämna Mantorp i delad ledning.

För Filip Backlund var helgen en besvikelse.Med tanke på att han missade de två inledande tävlingarna i kalendern på grund av skada, och att han körde omkull i säsongsdebuten på Knutstorp, så är det bara segrar som gäller för Kawasaki-föraren.

– Vi saknade farten den här helgen, säger Backlund. Förra året tog vi tio segrar i har vi två och det är inte ett positivt tecken. Vi måste testa mer och jag måste lära mig mer om hur hojen fungerar.

Det andra heatet avbröts efter att tre förare gick av banan i stort sett samtidigt men på olika ställen av banan helt oberoende av varandra. Värst gick det för Linköpingsföraren Freddie Watz som fick ett framhjulssläpp i utgången av Parisen. Watz kanade in i armco-räcket, tuppade av, men vaknade upp och togs om hand av sjukvårdspersonalen. Enligt teamchefen Joakim Wiedesheim fördes Watz till sjukhus för observation och han har drabbats av en hjärnskakning. Björn Ljungqvist åkte också av och fick transport till sjukhus. Ingen större fara, en bruten handled, och Björn kunde lämna sjukhuset under lördagen. Daniel Falemo var den tredje föraren att åka av men det var inte värre än att han kunde vara med när heatet startades om senare under dagen – Falemo tog sin andra seger i privatcupen för helgen!

– Det var inte så farligt, säger Falemo om avåkningen.

Men han var nöjd med resultatet för helgen.

– Absolut, var kommentaren från Falemo.

För kompletta resultat, klicka här!