Ny pallplats och stark tvåa i mästerskapet för Tobias

Tobias följde i helgen sin taktik med att ligga med i toppen och plocka poäng utan några vilda chansningar och lyckades med det få med sig en andra och en fjärdeplats hem. Detta betyder en väldans massa poäng till samlingen som växer sig allt större med endast tre poäng upp till ledaren och förre detta Porsche-mästaren Jocke Mangs. Ner till förre detta utlandsproffset Jens Edman är det hela 21 poäng.

– Det känns väldigt bra att vara med så här bra efter halva säsongen men än är det många race kvar att köra och två nya banor där allt kan hända. Jag kör för seger, avslutar Tobias med innan några veckors uppehåll från racingen.

Ted som nu fått ordning på bilen körde in på en godkänd sjätteplats i första racet och fick starta elva i andra.

– Jag är väldigt nöjd med min körning i andra racet där jag körde upp mig till en femteplats och var på väg ifatt fyran då luftintaget till bilens kylsystem helt ofattbart täcktes igen. Material från en avkörningsbarriär hade rivits ut på banan och på något viss fastnade tillräckligt mycket i mitt luftintag så att motorn gick varm och jag fick gå i depå, kommenterar Ted sortin.

Efter att teamet effektivt tömt luftintaget kunde Ted ta sig ut och köra om ett par bilar och få med sig några poäng hem vilket ger honom en sjätte plats i den 36 bilar långa tabellen.

Nästa tävling är Östersund Airport Race den 11 augusti vilket är en helt ny bana på Östersunds Flygplats. Tills dess ska vi förbereda dialektfilterna och finjustera bilarna för ytterliggare poängskörder.