STCC behåller greppet om publiken

I helgen var det dags igen – racingsveriges två stora serier kalenderkrockade. STCC körde på Mantorp Park och TTA körde i Falkenberg. Återigen var det STCC som drog det längsta strået. 146 000 valde att se STCC:s tävlingar från Mantorp Park på SVT medan 27 000 såg på TTA, enligt mediamätningsföretaget MMS.

– Det känns jättebra att tittarna väljer oss, säger Bob Huzell VD för STCC. Det visar att vårt koncept som bygger på racing med riktiga bilar håller. Det är vad publiken vill ha.

Senaste STCC-tävlingen på Mantorp Park besöktes av fler än 5 000 åskådare, en bra siffra med tanke på att Mantorp Park mitt i sommar och semestertider var ett oprövat kort. Det innebar dessutom en klar publikökning jämfört med vårens STCC-lopp på Mantorp.

– Vi är väldigt nöjda med säsongen så här långt. Vi har klarat av första halvan av säsongen lysande och har våra starkaste publikevenemang kvar i kalendern. Den 10-11 augusti kör vi Airport Race i Östersund och i september avslutar vi med finalen på Solvalla.