Dubbelt Hansson på Kinnekulle

Richard Hansson fick en skön revansch på en motig inledning av årets säsong när Clio Cup JTCC gjorde upp på Kinnekulle Ring i samband med SSK-tävlingarna som kördes där. Det blev två segrar och två pole position för Hansson som dominerade båda heaten från start till mål. Inte nog med det, Hansson passade på att dubblera med att köra Volvo Original Cup – även där blev det två segrar! 

Kevin Engman hade hoppats fira sin födelsedag med en seger. Nu fick han nöja sig med två andraplatser men frågan är om han inte känner sig som en segrare ändå. Bland förarna i toppen av mästerskapet plockade han överlägset flest poäng och tog klivet upp på andraplatsen i tabellen, bara tre poäng bakom Marcus Fluch.

Andreas Wernersson som låg tvåa i mästerskapet inför helgens tävlingar blev fyra i det första heatet. I det andra körde han av under bron, ned mot Kvarnkurvan, ett vådligt ställe att åka av på. Efter en skumpig tur genom landskapet lyckades Wernersson så småningom ta sig upp på banan igen men slutade på noll poäng då avståndet upp till de övriga blev för stort.

 

Poängskörden för Richard Hansson innebär att han tog ett rejält kliv upp i tabellen. Nu ligger han sexa med bra häng på fjärdeplacerade Mattias Lindberg. Marcus Fluch behåller ledningen men är bara tre poäng före Kevin Engman. Andreas Wernersson var helgens förlorare poängmässigt. Han tappade till både de som låg före och efter i tabellen men han är ändå fortsatt trea inför nästa tävling som går i Östersund om två veckor.

 

Preliminär tabell:

Richard Hansson på väg mot seger
1. Marcus Fluch 131
2. Kevin Engman 128
3. Andreas Wernersson 118
4. Mattias Lindberg 87
5. Joakim Forsell 86
6. Richard Hansson 78
7. Gustav Rickhamre 61
8. Philip Frick 35
9. Richard Edberg 31
10. Simon Englund 29
11. Sanna Dreyer 11
12. Steffen Larsen 8
13. Joakim Jöhncke 1