Carrera Cup Scandinavia stärks

Carrera Cup Scandinavia har länge varit en av svensk racings mest ansedda serier och en god inkörsport för racing på högre nivå. Nu väljer Porsche att ytterligare stärka serien genom en satsning där en ung och extremt talangfull förare kommer att väljas ut för att köra Porsche Mobil 1 Supercup som körs i samband med Formel 1. Valet av förare kommer att ske ur Porsches officiella entypsserier runt om i världen – för Sveriges del innebär detta Carrera Cup Scandinavia.

Förutom i Skandinavien körs Carrera Cup-serier i Asien, Australien, Frankrike, Storbritannien, Italien och Japan. Var och en av dessa serier kommer att få nominera en förare som är under 26 år och kört minst en full säsong i serien. Dessutom har Porsche möjlighet att nominera särskilt talangfulla förare från sina övriga entypsserier runt om i världen.

De nominerade förarna bjuds in av Porsche till en uttagning under hösten där de får tävla mot varandra på banan – men även visa på sina tekniska färdigheter och förmågan att hitta bra inställningar för bilen, en 450-hästars Porsche 911 GT3 Cup. Den förare som väljs ut belönas med att få köra Porsche Mobil 1 Supercup med större delen av säsongen bekostad av Porsche. Porsche Mobil 1 Supercup är en av världens mest prestigefyllda racingserier och en viktig språngbräda till ännu mer avancerad racing. Tävlingarna körs i samband med Formel 1-loppen runt om i världen.

Ur ett Skandinaviskt perspektiv visade Carrera Cup Scandinavia senast vid tävlingen på Mantorp Park för några veckor sedan sin attraktionskraft för talangfulla, unga förare. Då deltog inte mindre än sju stycken hårdsatsande förare under 24 år. I och med att serien nu blir den skandinaviska rekryteringsbasen för Porsches nya satsning stärks serien ytterligare som plattform för de unga talanger som vill satsa seriöst och utvecklas inom racing för att ta sig ut på den internationella arenan.