Timmy Hansen i Carrera Cup

Racingstjärnan Timmy Hansen tävlar i Sverige för första gången på fyra år – kör Carrera Cup Scandinavia i Östersund

Carrera Cup Scandinavia fortsätter att rada upp unga, lovande motorsporttalanger i startlistan. Nu står det klart att racingstjärnan Timmy Hansen, 20 år, från Götene kommer till start i Östersund den 10-11 augusti. Till vardags kör Timmy Formula Renault 2.0 Eurocup och så sent som i tisdags var han på Kinnekulle Ring och testade en Porsche Carrera GT3 Cup för första gången.

Trots att karriären hittills handlat om karting, formelbilsracing och lite rallycross så visade supertalangen tillika landslagsföraren Timmy framfötterna rejält på testet:

– Vi började med ett regnpass på morgonen och jag puttrade runt lite på regndäcken. Sen körde vi två torra pass innan lunch och efter lunch körde vi med nya, fräscha däck. Då kände jag direkt att jag fick både en riktigt bra rytm och en bra känsla i kroppen, säger en nöjd Timmy.

Utan att överdriva kan man också säga att känslan stämde. När långt mycket mer erfarne Johan Kristoffersson strax därefter gav sig ut på banan fick han kämpa för att slå Timmy, vilket han dock gjorde till sist med så lite som någon tiondels sekund. Timmy själv är dock ödmjuk inför racet i Östersund och väljer att betona vikten av Johans coaching under testet:

– Det är jättekul att det gick så bra, men ändå så hoppas jag framförallt på att kunna åka till Östersund och ha roligt precis som på testet. Några större förväntningar på resultat kan man egentligen inte ha trots att jag testat några varv, även om jag självklart hoppas att det ska gå bra. Att ha Johan att mäta sig mot var suveränt, han är en riktigt duktig förare att jämföra med och han var grym på att förklara för mig och svara på de frågor jag hade, säger Timmy.

Att tävlingen i Östersund blir en spännande tävling för Timmy att starta sin Carrera Cup-karriär i råder det ingen tvekan om. Banan är ny och förhoppningen är att den norrländska publiken ska sluta upp som support på banan – inte minst med tanke på att det är första gången på riktigt länge som man har chans att se Timmy Hansen på svensk mark:

– Jag körde en kartingtävling i Sverige 2008, sedan dess har jag faktiskt inte kört här. Det ska bli grymt kul att köra på hemmaplan igen, avslutar Timmy.

STCC Airport Race Östersund körs nästa helg, den 10-11 augusti, på Frösön utanför Östersund.

Pressrelease Carrera Cup Scandinavia