Carl-Olov Carlsson tillbaka i Carrera Cup

Efter några års frånvaro från Carrera Cup Scandinavia gör Carl-Olov Carlsson comeback till helgen i Östersund. Lindesbergssonen Carl-Olov tävlade frekvent i serien 2006-2007 och lyckades placera sig på pallen ett antal gånger. Säsongerna 2008-2009 gick han vidare och körde Carrera Cup i Porsches hemnation Tyskland – den största av världens alla Carrera Cup-serier.

Carl-Olov Carlsson, som började sin motorsportkarriär med gocart år 2001, kommer därmed till Östersund med rejäl Porsche-erfarenhet i bagaget. Senast han körde i Carrera Cup var dock några år sedan:

– Jag har inte kört Carrera Cup sedan racet på Eurospeedway i Tyskland år 2009. Jag körde dock Porsche i ett GT-race förra året, men nu ska det bli skitkul att komma tillbaka på riktigt i Carrera Cup Scandinavia! Vi har ju en lite äldre bil så jag har inga jätteförväntningar men jag hoppas verkligen att vi kan göra något bra, säger Carl-Olov själv.

Carl-Olov ser inte comebacken som ett engångsinhopp, utan planerar för start även på Ring Knutstorp senare under säsongen. Vad han kan åstadkomma vid comebacken i Östersund återstår såklart att se i helgen – men klart är att motståndet kommer bli tufft med det koppel av hungriga och talangfulla ungdomar som lockats till cupen för att visa sina framfötter och ta sig vidare till internationella karriärer.