Dick Sahlén kör Clio Cup JTCC!

Dick Sahlén är tillbaka bakom ratten i en racerbil. 2010 gjorde han succé i STCC och blev årets rookie. Sedan dess har det varit tyst om Nacka-bon i racingsammanhang. Nu är det klart att han kommer att köra Clio Cup JTCC med början i STCC Airport Race Östersund den 10-11 augusti. 

– Det känns jättekul att få köra igen, säger Sahlén. STCC har ett bra paket med häftiga tävlingar som Östersund och Solvalla som har lockat mina sponsorer till den här satsningen.

Dick Sahlén blir den hittills mest meriterade föraren att köra Clio Cup JTCC, en klass som har blivit svensk motorsports talangfabrik nummer ett, men han kommer inte att få det lätt i Östersund, i synnerhet som han inte har testat bilen innan.

– Det är en riktigt bra racerbil jag kommer att köra med prestanda som inte ligger långt från STCC-bilarna och jag kommer inte att få mer än ett kort träningspass på mig att lära mig bilen. De som är med i toppen av mästerskapet är de bästa juniorerna i Sverige och jag kommer inte att kunna leva på gamla meriter men jag hoppas självklart på ett bra resultat.

Den 10-11 augusti körs STCC Airport Race i Östersund. Banan byggs på Östersunds flygplats och förutom STCC och Clio Cup JTCC kommer även Carrera Cup och Camaro Cup att tävla.