Semcon Cup-ledaren inför Östersund

Efter en välbehövlig semester startar STCC  igen med Airport Race Östersund. Niclas Olsson som leder privatförarmästerskapet Semcon Cup har hittills haft en bra säsong med segrar i sju av de åtta tävlingar som har körts. 

–   Jag är otroligt laddad att få komma igång igen. Sommaren har varit lång och vi har kunnat gå igenom bilen grundligt för att se om vi kan förbättra några detaljer, säger Niclas. Östersund är en ny bana för oss alla och det medför att ingen har kunnat testa vilken drevning som är optimalt för banans karaktär.

Niclas som kör för det egna teamet NP Racing har lyckats mycket bra hittills med den lilla budjete som teamet har. Resurserna går inte att jämföra med de stora teamen ändå har Niclas kunnat utmana turbobilarna i huvudklassen på de banor där raksträckorna inte är för långa.

–  Vi kommer väl förberedda inför helgen och kommer ge de andra en fajt om placeringarna, men vi skall också veta att de andra teamen inte heller legat på standen och solat utan jobbat för att förbättra bilar och förare med hård träning.

Inför Östersund leder Niclas med 45 poäng i Semcon Cup.

– En seger ger 25 poäng så vi får inte bryta något mer race, säger Niclas innan han hoppar in i sin husbil för att åka de 80 milen innan han är framme.