Chevrolet till Östersund

Efter ett månadslångt sommaruppehåll återvänder STCC i helgen till rampljuset med en av säsongens mest efterlängtade tävlingar; nya STCC Airport Race i Östersund. Aldrig förr har svensk banracing på elitnivå befunnit sig så långt norrut i landet – och när striden om titeln återupptas på flygplatsen på Frösön är det Chevrolet Motorsport Sweden som återfinns högst upp i toppen av mästerskapstabellen.

Tillsammans har Chevrolet-duon Rickard Rydell och Michel Nykjær vunnit 50 procent av de race som körts under den första halvan av 2012, och etablerat en 50-poängsledning åt Chevrolet Motorsport Sweden i teammästerskapet. Rydell beger sig till Östersund som tvåa i förarsammandraget strax bakom ledande Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Biogas), medan Nykjær – som under uppbyggnaden till tävlingen bland annat hunnit med att representera Chevrolets färger i världsmästerskapet WTCC i brasilianska Curitiba – skuggar sin teamkamrat på tredje plats.

STCC Airport Race är ett helt nytt initiativ som förutom att bräcka sportens geografiska barriärer mot Norrland också markerar sjösättningen av en ny typ av mobil bankonstruktion. Mer information om helgens tävlingar i Östersund hittar du på http://airportrace.se/.

Rickard Rydell (förare): ”Det ska bli kul att komma till Östersund och jag tycker att STCC Airport Race är ett steg i helt rätt riktning för svensk motorsport. Jag var uppe och kollade in banan i samband med en pressvisning tidigare i år, och jag tror definitivt att det finns goda förutsättningar för bra racing där. Delar av sträckningen går på landningsbanan – som är väldigt bred – och raksträckorna avslutas med några intressanta 90-graderskurvor som öppnar upp för omkörningar. Jag hoppas att vi kan bjuda den norrländska publiken på en bra show!”

 

Michel Nykjær (förare): ”Eftersom att banan är helt ny är det svårt att förutsäga hur starka vi kommer att vara, men jag tror att det blir jämnt mellan oss, Volkswagen och Honda ännu en gång – med ett litet teoretiskt övertag för våra rivaler. Med halva säsongen avklarad kommer en del förare att börja ta större risker från och med nu, så det här kan definitivt bli en väldigt intressant helg. Jag är varm i kläderna efter WTCC-inhoppet i Brasilien och har vunnit race under de senaste tre STCC-helgerna, så jag är optimistisk inför Östersund.”

 

Nicklas Karlsson (teamchef): ”Vi står helt bakom STCC:s expansion norröver, och har sett fram emot tävlingarna i Östersund under lång tid. Vi välkomnar beslutet att ta sporten till nya arenor i nya städer, och mot bakgrund av det intresse som vi vet finns i Norrland är det här ett av de mest spännande stoppen vi gör på hela kalendern. Ur ett sportsligt perspektiv tror jag dock att vi står inför en tuff utmaning med tanke på banans karaktär och den långa flygrakan, men vi kommer som vanligt att göra vårt yttersta för att slåss i toppen och bidra till ett lyckat evenemang.”

 

Jonas Ahnve (VD, Chevrolet Sverige): ”Vi på Chevrolet Sverige är glada över att få vara en del av STCC:s första besök i Norrland någonsin. Vi har precis lagt vår försäljningsmässigt bästa månad någonsin bakom oss, och med 228 sålda bilar i juli ökade vi vår marknadsandel till 1,26 procent. Vi har mer än fördubblat våra andelssiffror sedan 2011, och med det här resultatet i ryggen ska det bli extra roligt att se vad vi kan prestera under STCC Airport Race på Frösön.”

 

Pressrelease