Engström och Honda i topptrim

När STCC-cirkusen drar norrut och ska köra i Östersund för första gången någonsin, är Tomas Engström väl förberedd inför uppgiften. Tabellfyran Engström och Honda Racing Sweden har utnyttjat sommaruppehållet till att få både sig själv och bilen i absolut topptrim. 

– Vi är enormt laddade, säger Engström. Bilen har renoverats av Team Dynamics i Storbritannien under uppehållet och min ingenjör Stuart Beaton har jobbat hårt med att analysera all information vi har från de fyra första racen så allt är i absolut topptrim nu.

Första halvan av säsongen har inneburit en inlärningsprocess där man har varit tvingad att lära sig hur bilen fungerar på de svenska banorna och även hur den beter sig tillsammans med Yokohamadäcken. Det hårda arbetet har gett bra resultat och Tomas kunde köra in som trea och tvåa i de båda heaten på Mantorp innan sommaruppehållet.

– Det var enormt viktigt på flera sätt att vi fick med oss bra resultat från Mantorp, dels var poängen nödvändiga om vi ska slåss om titeln och dels gav det teamet en härlig mental skjuts framåt och det är en mycket bra stämning i hela gänget.

Airport Race på flygplatsen på Frösön strax utanför Östersund är det första STCC-racet i Norrland och det är något som Tomas Engström ser fram emot.

– Det blir hur kul som helst, det är jätteroligt att få komma hit och köra. Vi vet ju att motorintresset är väldigt stort här uppe så det är extra kul att få visa upp bra racing för en entusiastisk publik. Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och beger sig hit.

– Nu är målet att ta in ytterligare på de tre i tabelltoppen, tredjeplatsen är inom räckhåll och kan vi ta in 10 – 20 poäng per race på Kristoffersson och Rydell som ligger etta och tvåa, så kan vi vara med och utmana om totalsegern på Solvalla i september, avslutar Engström.

Tomas Engström och hans Honda Civic kommer att finnas på plats hos Alanders Bil i Östersund på torsdag 9 augusti. Där kan man förutom att träffa Tomas och titta på hans STCC-bil, även provköra en Honda och delta i en utlottning av VIP-biljetter till Airport Race.

Pressrelease