Dubbel pole för Engström

Tomas Engström slog till med pole position till morgondagens båda heat efter en nästan magisk kvalsession under fredagskvällen där han till och med kostade på sig en liten piruett under det första flygande varvet.

Kvällen började däremot inte lika bra för Engström. Precis innan eftermiddagsträningen fick man problem med växellådan på hans Honda Civic och mekanikerna tvingades ta loss och montera om den vilket gjorde att man missade de första tio minuterna av fredagseftermiddagens träningspass.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag satt i bilen och fick inte i några växlar när jag skulle köra iväg, förklarar Tomas.

– På en bana som den här där ingen har kört tidigare är varje träningsvarv man kan få viktigt så det var värdefull tid som gick till spillo.

När det var dags för kval hade teamet slitit hårt med att justera en hel radda med inställningar och uppenbarligen har man lyckats mycket bra trots att man är en man kort den här helgen.

– Bilen var helt fantastiskt bra under kvalet, fortsätter Engström som även passar på att hylla sitt team.

– Vilket jobb de gör! Det här resultatet är hela teamets förtjänst, att ta dubbla pole med en bil som egentligen inte är någon bra kvalbil känns helt fantastiskt och nu kör vi för seger i morgon avslutar en mycket nöjd Tomas Engström

 

Pressrelease