Emelie Moe kör Clio Cup JTCC i Östersund

20-åriga Emelie Moe kommer att köra Clio Cup JTCC, när STCC Airport Race avgörs på hennes hemmaplan i helgen. Emelie kommer från Östersund och uppståndelsen runt henne har varit stor de senaste dagarna.

–  Jag har blivit intervjuad av tidningar, radio och tv, säger Emelie. Det känns jättekul att intresset för mig är så stort och det kommer att bli enormt spännande att få tävla på hemmaplan. Det märks att STCC Airport Race är ett stort evenemang.

Emelie hade planer på att tävla i Clio Cup JTCC hela säsongen men fick inte riktigt ihop satsningen för att det skulle bli av. När en bil blev ledig till tävlingen i Östersund fick hon chansen att göra ett inhopp.

–  Det här är en bra möjlighet för mig att visa mina framtida sponsorer hur stort det här är, säger hon. Jag hoppas att det här blir startskottet på nästa steg i min racingkarriär – en full säsong i Clio Cup JTCC nästa år.

Det är en tuff uppgift Emelie har framför sig i helgen. Hennes erfarenhet av bilen inskränker sig till tio minuters körning i ett test under försäsongen. Nu ska hon tävla mot de bästa racingtalangerna i Sverige.

–  Jag har en realistisk målsättning med helgen och det är att vara med och lära, säger Emelie. För mig gäller det att samla så mycket erfarenhet som möjligt inför framtiden.

Clio Cup JTCC är den klass inom svensk banracing som ska fostra nya talanger och ge dem möjlighet att ta klivet upp i de riktigt stora klasserna som STCC, Camaro Cup och Carrera Cup. I Clio Cup JTCC tävlas med standardbilar, modifierade för racing med cirka 200 hästkrafter under huven. Klassen har JSM-status.