Inga hårda ord efter kraschen

Det var en djupt olycklig Mikael Eklund som sökte upp Freddie Magnusson i depån efter dagens krasch i Camaro Cup. För Magnusson innebar kraschen att hans bil förvandlades till skrot och hoppet om en start på hemmaplan gick om intet.

– Jag gjorde en felbedömning och fattade fel beslut, säger Eklund. Jag hade växellådsproblem och ville styra undan för att komma ur vägen för de andra. Jag släppte en bil förbi mig och trodde att det var fritt bakåt då Freddie kom.

– Jag trodde att Micke skulle hålla kvar sin linje men när han flyttade på sig hade jag inte en chans att väja. Det gick i ungefär 200 km/h på det stället.

Magnusson gick in i muren och det blev en rejäl smäll.

– Bältet sprack på tre ställen, säger han.

Magnusson uppskattade Eklunds uppriktighet och de båda tog varandra i hand.

– Det finns ingen anledning att stå och hitta på några ursäkter, säger Eklund. Jag får stå för mitt misstag och jag grät nästan som ett barn när jag kom tillbaka till trailern. Det är trist att det skulle drabba just Freddie som har hemmabana och som har kämpat så hårt för att komma till start.

För Freddie Magnusson väcktes dock hoppet då det visade sig att det står en Camaro Cup-bil i Söderhamn och just nu undersöks möjligheterna att få bilen startklar till i morgon.