Jens Edman snabbast i Camaro

Det är fördel Jens Edman inför Camaro Cup-kvalet. Edman var snabbast på den fria träningen men det var inte mycket som skiljde mellan honom och tvåan Fredrik Ros. Ros var bara 0,053 sekunder bakom Edman. Trea var mästerskapsledaren Jocke Mangs, ytterligare femton hundradelar bakom. 

Hemmahoppet Freddie Magnusson visade storform med sjätte bästa tid men sedan var olyckan framme – och det rejält. Det är oklart vad som hände, men Magnusson körde i hög fart in i muren efter en sammanstötning med Mikael Eklund. Säkerhetsmuren, som är av samma typ som används i Formel 1, stod pall, värre var det med bil och förare. Magnusson kunde kliva ut ur bilen men var tydligt omskakad. Fronten på Magnussons nyrenoverade bil var helt krossad. Det är oklart om bilen kommer att kunna repareras till morgondagens tävlingar.