Två hälsingeförare blir tre

Kevin Engman, Söderhamn, och Simon Englund, Bollnäs, får sällskap i Clio Cup JTCC som körs i helgen i samband med STCC Airport Race i Östersund. Det är 16-årige Robert Svensson från Östbo som gör debut i Sveriges främsta racingklass för juniorer. Svensson kör i år Formel Basic där han leder SSK-serien och Factor X Cup efter flera segrar.

– Det kommer att bli väldigt kul att få köra i Östersund, säger Robert som kommer att köra för Englund Motorsport, samma team som Simon.

– Det är här riktigt stort jämfört med det jag har kört tidigare och det ska bli spännande att få möta Kevin på banan eftersom jag har haft honom lite som en förebild, fortsätter Robert.

Kevin Engman har hört till landets mest lovande racingjuniorer de senaste åren. Efter en start på säsongen där han blandade toppresultat med mindre bra prestationer har han nu en seger och tre raka andraplatser i sina fyra senaste starter och han är bara en handfull poäng bakom ledaren i Clio Cup JTCC, Marcus Fluch. I helgens tävlingar på STCC Airport Race Östersund satsar Engman på att överta ledningen.

– Det handlar bara om att ta så många poäng som möjligt, säger Engman. I början av säsongen var jag lite för het och ville vinna till varje pris, nu tänker jag mer på mästerskapet. Jag hoppas att jag kan fortsätta så som jag har kört i de senaste tävlingarna.

Simon Englund, 17 år, som ligger sammanlagd tia i tabellen men resultaten visar inte hela bilden. Simon har varit snabb på träningar och kval, nu gäller det bara att få till ett bra race.

– Jag och Kevin var uppe förra veckan och skjutsade media runt banan, säger Simon. Det är en riktigt rolig bana att köra och det kommer att bli ett väldigt spännande evenemang att få vara med om.

Förutom Clio Cup JTCC körs även STCC, Camaro Cup och Carrera Cup i STCC Airport Race Östersund den 10-11 augusti. Tävlingen anläggs på Östersunds flygplats med hjälp av en mobil anläggning. Flygtrafiken stängs av under tävlingarna och arrangörerna räknar med en publik på mellan 10 000 och 15 000 åskådare.