Brink, Edman och Mangs vinnare

 

Camaro Cup bjöd på ordentligt med dramatik i Airport Race Östersund. Hemmafavoriterna Freddie Magnusson och Alx Danielsson stal rubrikerna i lokalpressen med krascher, uppkörningar genom fältet och brutna lopp på grund av tekniska problem. Några topplaceringar blev det inte men både Freddie och Alx visade under de varv de körde att de kunde köra riktigt fort. 

Fokus hamnade istället på slagskämparna i toppen av mästerskapstabellen, Jocke Mangs, Tobias Brink, Jens Edman och Fredrik Ros.Brink och Edman vann varsitt heat men Jocke Mangs, med sina två andraplatser, var den som åkte hem med flest poäng.

Tobias Brink öppnade poängkontot med en seger i det första heatet och jämnade ut ställningen mot ledande Mangs i mästerskapet. Mangs körde in på en andraplats, en dryg halvsekund efter Brink. Tredjeplatsen togs överraskande av Marcus Palnér, hans bästa placering i år.

I det andra heatet lyckades äntligen den comebackande veteranen Jens Edman ta sig allra högst upp på pallen. Återigen var Mangs tvåa och därmed tog han överlägset flest poäng den här helgen, hela 54 stycken. Näst bäst var Marcus Palnér men han utgör inget hot mot Mangs i kampen om titeln.

Av rivalerna i titelkampen lyckades Edman bäst med 41 poäng men sammantaget kunde Mangs alltså dryga ut försprånget till konkurrenterna inför de avslutande tävlingarna.

Presskonferens Heat 1
Presskonferens Heat 2