Engman tog heat 2

Söderhamnskuriren Kevin Engman vann lördagens andra Clio Cup JTCC-heat på STCC Airport Race Östersund. Det innebar också att han övertog ledningen i mästerskapet. 

– Det känns riktigt bra, jag fick en bra start och tog Lindberg på en gång. Sedan var Forsell snäll och bromsade på sig. Sedan var det ganska lugnt.

Joakim Forsell gjorde en mycket stark insats genom att återigen bli tvåa. Efter kraschen på Sturup har han varit stel och öm i ryggen – men värst är kanske att smällen satte sig i huvudet. Den här helgen släppte det och Forsell visade att det är för sent att räkna ut honom i kampen om titeln. Det återstår 150 poäng att slåss om och i det sammanhanget är 41 poäng upp till Engman ingen omöjlighet.

– Jag är supernöjd, det här är ett kvitto på att jag och bilen kan leverera, säger Forsell.

Andreas Wernersson, som vann det första heatet, följde upp med en tredjeplats. Nu räckte det inte för att försvara ledningen i mästerskapet men resultaten visar ändå att Wernersson har brutit sin negativa resultattrend.

– Jag startade femma och gjorde ett riktigt bra förstavarv och var snart uppe på en tredjeplats, säger Wernersson. Jag hamnade bakom Jocke och sedan räckte det inte hela vägen men jag är riktigt nöjd med poängen jag har tagit i helgen.

 

Presskonferens Clio Cup JTCC Heat 2