Engströms dubbel

Tomas Engström kan nu titulera sig ”Kungen av Östersund” efter dubbelsegern i STCC Airport Race.

Det andra heatet blev mer spännande än det första men efter ett händelserikt race kunde Tomas klättra upp överst på prispallen ytterligare en gång den här helgen.

– Vilken helg! Så summerar Tomas Engström helgen då svensk racing intog Norrland för första gången.

– Det har varit en helt magisk helg, dels att ta pole position till båda heaten och framför allt att lyckas vinna båda två.

Det var inte lika enkelt för Engström i det andra heatet som i det första.

– Jag gjorde en liten miss i första kurvan så jag fick en dålig utgång så Kristoffersson kom närmare och i nästa kurva kunde han göra en attack och tog sig förbi. Dessvärre kom även Rydell förbi i samma kurva.

Lyckligtvis gjorde Kristoffersson en miss i nästa kurva och tryckte av Rydell, ett tilltag som han fick en drive through-bestraffning för och som gjorde att Engström kunde ta över förstaplatsen.

– Helt otroligt roligt att få vinna här i Östersund, det har varit en fantastisk helg där vi trots en del problem har lyckats ta full pott. Alla i teamet har slitit otroligt hårt så det känns verkligen bra att vi får de här framgångarna som lön för mödan.

I och med dubbelsegern klättrar Tomas Engström upp på en tredjeplats i tabellen, sex poäng före tidigare trean Michel Nykjaer och 19 poäng bakom tvåan Rydell.

Nästa deltävling körs på Jyllandsringen i Danmark 25 – 26 augusti.

– Nu laddar vi för Jyllandsringen, vi har kört i kapp täten så nu kör vi för mästerskapet, avslutar Tomas Engström. Kungen av Östersund.