Hansen stal showen

Timmy Hansen stal showen från segraren Johan Kristoffersson i Carrera Cup

Johan Kristoffersson blev på fredagen första vinnaren någonsin på Östersunds flygplats då Carrera Cup kördes. Även helgens andra lopp vanns av värmlänningen – men showen stals av formelbilstalangen Timmy Hansen. Med en suverän omkörning i racets absolut sista sväng rev han ner jubel från den storpublik som sökt sig till STCC Airport Race Östersund samtidigt som han tog hem tredjeplatsen i racet.

Johan blev snuvad på segern senast på Mantorp Park och var nöjd med helgen:

– Starten var mitt orosmoment så den var mitt fokus. Efter den hade jag som strategi att inte kolla bakåt utan bara köra på. Det känns riktigt bra att vinna nu efter att ha darrat lite i förra racet och det är lite extra kul dessutom att vinna med min nya sponsor Bydalsfjällen. Dessutom är det viktigt för mästerskapet som är oerhört oförlåtande, om jag bryter en enda tävling riskerar jag att Forsman går om mig i tabellen, sa Johan efter loppet.

Forsman, som under sommaren passat på att vinna SM i gocart mellan sina Carrera Cup-framträdanden, hamnade i ett slags tomrum i båda helgens race och slutade på andraplatsen båda gångerna:

– Det börjar bli lite för många andraplatser i år måste jag säga, men jag är iallafall nöjd med att jag lyckades vara snabbast på warm-upen och dessutom vara lite närmare Johan i helgens andra race, var Philips kommentar på lördagseftermiddagen.

Betydligt nöjdare var då Timmy Hansen, som i och med framträdandet i Carrera Cup Scandinavia gjorde sin första tävling i Sverige sedan år 2008. Porsche-debutanten Hansen körde först förbi Oscar Palm i början av loppet och gjorde sedan en bejublad omkörning av Mattias Stålknapp i racets absolut sista sväng – bara meter före mållinjen. Det var en känslosam Timmy som klev ur bilen efter loppet:

– Yeees! Vilket race, det är helt sjukt! Jag tänkte att jag kan bara inte sluta fyra utan jag måste bara upp på pallen, för teamets, alla sponsorers och inte minst publikens skull. Porschen är en riktigt bra bil och vi har jobbat tillsammans i teamet hela helgen, jag har fått jättemycket hjälp och då blir resultatet så här bra.

Förutom två fantastiska Carrera Cup-race blev hela tävlingshelgen i historiens första STCC Airport Race Östersund en succé. Tävlingsorganisationen har fått mycket beröm och den norrländska publiken slöt upp på bred front med en officiell publiksiffra på inte mindre än 15.000 personer under helgen – en mycket lovande utveckling inför de två återstående Carrera Cup-racen med legendariska Ring Knutstorp och säsongsfinalen på Solvalla.

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 5, race 1

1. Johan Kristoffersson, 18:12.624
2. Philip Forsman, +8.550
3. Oscar Palm, +19.244
4. Timmy Hansen, +20.667
5. Carl-Olov Carlsson, +53.656
6. Stefan Pettersson, 1 lap
7. Anders Conradzon, 1 lap
8. Mattias Stålknapp, 7 laps

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 5, race 2

1. Johan Kristoffersson, 18:12.490
2. Philip Forsman, +3.772
3. Timmy Hansen, +9.406
4. Mattias Stålknapp, +9.698
5. Oscar Palm, +13.969
6. Carl-Olov Carlsson, +48.260
7. Stefan Pettersson, +52.832
8. Anders Conradzon, +53.143

Mästerskapstabell, Carrera Cup Scandinavia, efter deltävling 5

1. Johan Kristoffersson, 177p
2. Philip Forsman, 159p
3. Oscar Palm, 144p
4. Mattias Stålknapp, 104p
5. Stefan Pettersson, 102p
6. Petter Ødegaard, 70p
7. Mats Myrsell, 52p
=. Anders Conradzon, 52p
9. Timmy Hansen, 46p
10. Christopher Ødegaard, 44p
11. Carl-Olov Carlsson, 38p
12. Jimmy Korsbeck, 30p
13. Øyvind Kristensen, 20p
=. Öyvind Nilsen, 20p
15. Thomas Schöffler, 18p
16. Anton Marklund, 16p
17. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 12p
18. Anders Edlund, 11p
19. Mats Anstrin, 0p

Mästerskapstabellen är preliminär.

Pressrelease