Kristoffersson förste segraren

Det första av två race i Carrera Cup under helgen slutade i triumf för Johan Kristoffersson. Efter en näst intill perfekt dag för värmlänningen kunde han köra i mål med inte mindre än 8.55 sekunders marginal till tvåan Philip Forsman.

Johan Kristoffersson, som i senaste racet på Mantorp Park fick se sig slagen av Forsman, var minst sagt nöjd efter dagen:

– Jag hittade en bra pace och fick en bra start. Det gick bra från början idag och jag måste verkligen tacka teamet för deras insats. Bilen har fungerat perfekt hela dagen och jag har kunnat koncentrera mig på att bara lära mig banan och hitta pacen under dagen, istället för att fundera kring några ändringar på bilen. Ett riktigt bra race som jag hoppas på att kunna kopiera imorgon, säger Johan med syftning på det andra Carrera Cup-racet som körs under lördagen.

Bakom Johan hade Philip Forsman en ganska komfortabel tillvaro. Philip, som redan efter några varv förstod att Johan var hopplöst långt framför honom körde i något av ett ingenmansland och kunde även slå av något på takten mot slutet. Desto stressigare var det för Oscar Palm, som brottats med en del problem tidigare under dagen men som ändå lyckades ta tredjeplatsen i kvällens race efter en stenhård fight:

– Jag hade Timmy Hansen i ryggen nästan hela racet och vid ett tillfälle var han ända uppe jämsides och förbi mig, men jag hade innerspåret så jag lyckades ta tillbaka och hålla honom bakom mig. Det var ett tajt men kul race, säger Palm.

Dagens otursfågel var förmodligen Mattias Stålknapp, som startade på tredjeplats men snurrade på första varvet och kom ut sist i fältet. Han körde sedan förtjänstfullt upp sig till femteplatsen – bara för att drabbas av tekniska problem som tvingade honom bryta. Stålknapp får istället trösta sig med Porsche Award, en fin Porsche-klocka som han tilldelades för sin tid på dagens kval. Han får även en omedelbar chans till revansch eftersom Carrera Cup återgått till det gamla formatet med två race per tävlingshelg. Det andra Carrera Cup-racet körs på lördagen kl. 13:50.

Resultat, Carrera Cup Race 1

1. Johan Kristoffersson, 18:22.624
2. Philip Forsman, +8.550
3. Oscar Palm, +19.244
4. Timmy Hansen, +20.667
5. Carl-Olov Carlsson, +53.656
6. Stefan Pettersson, 1 lap
7. Anders Conradzon, 1 lap
8. Mattias Stålknapp, 7 laps