Biogasteamen vill hämta poäng

Efter succén med 15.000 åskådare i Östersund väntar Danmark kommande helg för biogasteamen i STCC. Johan Kristoffersson åker till Jyllandsringen i mästerskapsledning och bakom honom laddar märkeskollegorna Jordi Géne, Johan Stureson och Patrik Olsson för nya framgångar.

– Vi är taggade och åker till Danmark med ambitionen att hämta massor av poäng, säger Tommy Kristoffersson, chef i Volkswagen Team Biogas.

Danmarks GP är årets sjätte deltävling i mästerskapet. Efter besöket på andra sidan Kattegatt väntar först Ring Knutstorp och efter det racet ska STCC avgöras på Solvalla i Stockholm.

Johan Kristoffersson, som kör för Volkswagen Team Biogas, har toppat förartabellen från det första heatet på Mantorp Park i våras. Inför tävlingen i Danmark är han åtta poäng före regerande mästaren Rickard Rydell.

– Jag ser fram emot tävlingen på Jyllandsringen. Vi kommer säkert att bjudas hårt motstånd, men en liten fördel har vi i det faktum att ingen av våra konkurrenter har kört banan i sina nya bilar, säger Johan Kristoffersson, som förra året nådde två fina fjärdeplatser i Danmark.

Historiskt sett har inte Jyllandsringen varit den bästa för biogasdriven Volkswagen Scirocco.

– Men banan är inget spöke för oss. Vi har kört där många gånger under de två senaste åren och med ingenjör Ronnie Bergströms hjälp har vi knäckt koden. Förra året var vi bara en hårsmån från att erövra pole position, säger en optimistisk Tommy Kristoffersson.

De båda Volkswagenteamen, Volkswagen Team Biogas och IPS Team Biogas, visade klassen på flygplatsbanan i Östersund. Kristoffersson, Gené och Stureson kom alla hem med pallplatser i bagaget. Olsson, som hade otur och blev påkörd, visade framfötterna med bland annat snabbast tid på den fria träningen och en andraplats i kvalomgång två.

– I Östersund visade vi verkligen att vi har en riktig stark grupp av förare. Speciellt roligt var det att vår spanjor, WTCC-meriterade Gené, blev tvåa i det andra heatet och fick kliva upp på STCC-pallen för första gången.

Nya pallplatser och fortsatt ledning för Johan Kristoffersson är biogasteamens mål inför besöket i Danmark.

– Vi ser fram emot att ta fighten med framförallt Chevrolet och Honda, försäkrar Tommy Kristofferson, som är inställd på en framgångsrik helg i Danmark.

 

STCC 2012

Förarmästerskapet efter 5 av 8 deltävlingar

1) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, 172 poäng

2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 164

3) Tomas Engström, Honda Civic, 145

4) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 139

5) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, 101

6) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, 91

7) Jordi Gené, Volkswagen Scirocco, 90

 

Teammästerskapet

1) Chevrolet Motorsport Sweden, 303 poäng

2) Volkswagen Team Biogas, 262

3) IPS Team Biogas, 198

Pressrelease