Chevrolet till Danmark

Från norrländska fjäll till danskt lågland – som Skandinaviens främsta bilracingmästerskap erbjuder STCC ett kontrastrikt tävlingsprogram. Två veckor efter publiksuccén i Östersund beger sig Chevrolet Motorsport Sweden i helgen betydligt längre söderut, när knixiga Jyllandsringen står värd för säsongens sjätte deltävling – på hemmaplan för titelaspiranten Michel Nykjær.

Med två mästerskapstriumfer i den danska standardvagnsserien DTC är Nykjær en välkänd profil i sitt hemland. 32-åringen – som också rönt uppmärksamhet för sina insatser i världsmästerskapet WTCC – kommer till sin hemmatävling som fyra i STCC-tabellen, medan teamkamraten Rickard Rydell är tvåa med åtta poäng upp till ledande Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Biogas). Chevrolet Motorsport Sweden toppar alltjämt teammästerskapet när tre racehelger återstår under 2012.

Värt att notera är att upplägget för tävlingarna i Danmark avviker från det som används under resten av säsongen. Istället för den normala strukturen – med kval på fredagen och två race på lördagen – förskjuts alla aktiviteter med ett dygn, vilket innebär att de två heaten alltså avgörs först på söndag.

Rickard Rydell (förare): ”Med bara tre tävlingshelger kvar börjar det dra ihop sig på allvar. Vi är fyra stycken som är med i kampen om titeln – jag, Michel, Johan Kristoffersson och Tomas Engström – och tävlingarna i Danmark blir otroligt viktiga. Vi är ett starkt team och Jyllandsringen bör passa oss bra, men vi behöver lite mer flyt än vi har haft på sistone och nu måste vi ta igen de poäng vi ligger efter i förartabellen. Volkswagen, och framför allt Honda, kommer att bjuda på hårt motstånd igen, men jag ser fram emot helgen och är fullt fokuserad på uppgiften som väntar.”

 

Michel Nykjær (förare): ”Jag körde mitt första race på Jyllandsringen 1998, och det ska bli fantastiskt att få tävla i STCC på hemmaplan i Danmark. Jag kan förstås banan väldigt väl, och även om jag aldrig har kört den bakom ratten på en Chevrolet Cruze känner jag mig mer än redo för den här helgen. Med det sagt ska man komma ihåg att vi ställs inför otroligt tufft motstånd i STCC just nu, och det märks att misstagen i toppen blir fler och fler. Jag behöver en bra helg för att stanna kvar i striden om titeln, och jag ska göra allt för att ge min hemmapublik så mycket som möjligt att glädjas åt.”

 

Nicklas Karlsson (teamchef): ”Efter STCC Airport Race – som blev en stor succé – ser vi nu fram emot en annan höjdpunkt på kalendern; Michels hemmatävling på Jylland. För första gången kommer vi till Danmark med en dansk förare i teamet, och det ska bli fantastiskt kul att möta alla rödvita Chevrolet-fans den här helgen. Vi fick ett varmt välkomnande på Jyllandsringen redan i fjol, och att komma tillbaka med Dannebrogen på en av våra bilar i år känns otroligt motiverande.”

 

Jonas Ahnve (VD, Chevrolet Sverige): ”Slutet på sommaren innebär spännande tider för alla Chevrolet-fans, med lanseringen av Chevrolet Cruze kombi i ”kombilandet Sverige”, där sex av tio bilar som säljs är av just kombimodell. Inför Jyllandsringen leder Chevrolet Motorsport Sweden teammästerskapet, Rickard har häng i kampen om förartiteln och Michel har fördel av hemmabana. Vi önskar Rickard, Michel och hela teamet ett stort ”held og lykke!” i helgen.”

Pressrelease