Clio Cup JTCC till Danmark

Succéklassen Clio Cup JTCC gör STCC och de stora förarna och teamen sällskap i Danmark i helgen. Den 25-26 augusti körs Danmarks GP på Jyllandsringen och Clio Cup JTCC går in i slutfasen av mästerskapet. I toppen av mästerskapet  har det hårdnat till ordentligt efter STCC Airport Race. Marcus Fluch som toppade tabellen före Östersund har halkat ned till en tredjeplats bakom ledande Kevin Engman och Andreas Wernersson. Engman har 163 poäng, fyra fler än Wernersson som i sin tur bara är fyra pinnar före Fluch – dessutom jagar Joakim Forsell på från fjärdeplatsen. Med sina två andraplatser i Östersund visade han att han är ordentligt på gång efter kraschen på Sturup Raceway.

Dessutom bjuder Clio Cup JTCC på ett antal nya och nygamla namn i startfältet. Danske motorjournalisten Thomas Brixen tar plats bakom ratten på en av bilarna och Steffen Larsen, som gjorde ett inhopp på Ring Knutstorp tidigare i år, utmanar de svenska förarna på sin hemmabana. Sist men inte minst – 17-åriga Ida Grangärde gör debut på Jyllandsringen. Ida kommer från Formel Basic, där hon ligger trea i SSK-serien, och räknas som en stor talang. Ida kommer att köra samtliga återstående tävlingar i kalendern.