Dubbelt Chevrolet

Chevrolet Motorsport Sweden kommer att återfinnas längst fram i starten av båda söndagens STCC-heat på Jyllandsringen, efter att Rickard Rydell och Michel Nykjær betvingat sina konkurrenter i ett svårbemästrat kval och slagit till med dubbla pole positions på lördagseftermiddagen.

Kvalificeringen avgjordes på en upptorkande bana, och utvecklades till ett strategiskt vågspel där timing blev ett av nyckelorden. Hemmafavoriten Nykjær gav direkt de danska fansen något att jubla åt när han toppade passets inledande segment (Q1) och därmed säkrade pole position inför morgondagens första race, samtidigt som Rydell körde in på tredje snabbaste tid.

I den avslutande kvalsessionen – Q2 – var det Rydells tur att sätta tempot, vilket han gjorde i kraft av kvalets snabbaste tid; 1m20.151s. Nykjær fanns än en gång med i striden om de främsta placeringarna, och skuggade sin teamkamrat på andra plats när dammet – eller sprayen – hade lagt sig över Jylland. Insatsen i Q2 innebär att Chevrolet Motorsport Sweden helt ockuperar första startled till söndagens andra heat.

Q1 (startuppställning, Race 1): Q2 (startuppställning, Race 2): 1: Michel Nykjær, 1m22.709s 1: Rickard Rydell, 1m20.151s 3: Rickard Rydell, 1m23.075s 2: Michel Nykjær, 1m20.460s

Rickard Rydell (3:a/1:a): ”Ett riktigt bra kval för oss – men tufft! Det är alltid svårt att hitta rätt i ett kval av den här typen på en upptorkande bana, men jag är definitivt nöjd med resultatet – även om man alltid vill ha mer. Jag fick till ett bra varv i Q2, teamet hade perfekt koll på vädret och det är roligt att vara tillbaka på pole position. Jag vill också passa på att gratulera Michel till ett fantastiskt resultat på hemmaplan, och från det här utgångsläget bör både han och jag ha goda möjligheter att slåss om segrarna i morgon.”

 

Michel Nykjær (1:a/2:a): ”Det är förstås väldigt kul att kvala in på pole position just här på Jyllandsringen, under en helg när jag har hela min familj och mina supportrar på plats. Banan blev torrare och torrare ju längre kvalet pågick, och det var viktigt att sätta ett varv så sent som möjligt. Vi timade det perfekt i Q1, och även om det inte föll riktigt lika väl ut i Q2 är en andraplats knappast någon katastrof det heller. Vi är redo att gå för seger, och det är precis vad vi tänker göra i morgon.”

 

Nicklas Karlsson (teamchef): ”Ett komplicerat kval, som vi lyckades göra det mesta av idag. Det här var ett viktigt resultat för oss, och det är särskilt roligt att kunna leverera det i den här typen av omväxlande förhållanden som verkligen kräver att man är på tå. Alla i teamet gjorde ett förstklassigt jobb när det behövdes som mest, och vi gläds förstås lite extra med Michel som har skaffat sig fältets bästa utgångsläge inför sin hemmapublik. Vi är dock väl medvetna om att den största uppgiften fortfarande ligger framför oss; att omvandla dagens resultat till poäng i morgon.”

Pressrelease