Kvaldrama för Biogas

Mästerskapsledande Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, står i andra och fjärde startruta när STCC-heaten i Danmarks GP avgörs på Jyllandsringen på söndag. 

– Att starta på yttern här är tufft, men tyvärr hade vi inte marginalerna med oss i kvalet. I den första kvalomgången var Johan bara fem ynka hundradelar från pole position och i den andra snurrade han av på sitt snabbaste varv, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Förhållandena var svåra på Jyllandsringen under lördagen. Testpasset avgjordes i hällregn, men lagom till den första kvalomgången skingrades molnen. 

På upptorkande bana var hemmaföraren Michel Nykjaer snabbast, men Johan Kristoffersson var alltså bara fem hundradelar bakom dansken – och placeringen före titelrivalen Rickard Rydell.

För övriga biogasförare gick det något sämre. Duon från IPS Team Biogas, Johan Stureson och Patrik Olsson, var femma och sexa medan Kristofferssons teamkompis, spanjoren Jordi Gené, nådde sjunde plats, bara sex tiondelar efter.

Till den andra kvalomgången, där förarna skulle göra upp om startpositionerna i söndagens andra race, hade banan torkat upp ytterligare vilket gjorde däckvalet svårt. En del körde på regndäck runt om, andra kombinerade regndäck och slicks medan en del helt satsade på slicks.

Johan Kristoffersson genomförde sitt sista varv på slicks och var på väg mot en kanontid när han dessvärre fick sladd och snurrade av. Ändå såg det ut som om han skulle få behålla sin andraplats bakom Jordi Gené, som var snabbast. På det sista varvet lyckades emellertid både Rickard Rydell och Michael Nykjaer klämma sig före biogasduon.

Resultatlistan från den andra kvalomgången var emellertid fortfarande preliminär sent i går kväll. Orsaken var att några förare – ingen i biogaskvartetten – satte sina bästa tider under gulflagg.

– Tävlingsledningen tittar på detta och kommer med ett besked söndag morgon. Startuppställningen till det andra heatet är därför preliminär, hälsar Tommy Kristoffersson från Danmark.

 

Pressrelease