Rätt blev fel för Engman

Kevin Engman gjorde allt rätt, ändå blev han den stora förloraren när det första Clio Cup-heatet för helgen avgjordes på Jyllandsringen. Ett funktionärsmisstag ledde till ett annat och startproceduren som föregick tävlingen ledde bland annat till en felaktig startuppställning. Trots felaktigheterna släpptes fältet iväg. Kvar stod en besviken Engman som hade klivit ur sin bil. Han var den ende som hade följt regelboken och inte bytt till de regndäck som behövdes. Efter tävlingen lämnades en annan medtävlare in en protest för att starten hade inte hade skett på ett korrekt sätt men den kom in för sent och behandlades inte av domarna.

– Från STCC:s sida beklagar vi att det blev så här, säger VD:n Bob Huzell. Vi har aldrig varit med om något liknande och från vår sida kommer vi tillsammans med SBF reda ut saken och se till att det inte inträffar igen. Vi har ju sett vad som hände och det är uppenbart att det inte var bra men vi har själva ingen möjlighet att ogiltigförklara resultatet från tävlingen vilket hade varit det rimliga sett till omständigheterna. Vi måste följa de regler som gäller, det vill säga SBF och Riksidrottsförbundets.

Resultatet från tävlingen innebär att Engman förlorade ledningen i mästerskapet och halkade ned till en tredjeplats i tabellen, bakom Marcus Fluch och Andreas Wernersson.

I JSM-tabellen påverkades resultatet från helgens första heat ställningen av att dansken Steffen Larsen, som kom tvåa i heatet, inte räknas in i sammandraget. Mellan medaljkandidaterna i JSM är ställningen preliminärt följande:

1. Marcus Fluch, 180 poäng
2. Andreas Wernersson, 171
3. Kevin Engman, 163
4. Joakim Forsell, 140
5. Mattias Lindberg, 120
6. Richard Hansson, 111