Nykjaer höll för trycket

Michel Nykjaer, Chevrolet, höll för favorittrycket och tog sin fjärde seger för året på Jyllandsringen när söndagens första STCC-heat avgjordes på en upptorkande bana. Dansken startade från pole position och höll ledningen från start till mål.

– Det känns fantastiskt och så härligt för mina fans, säger Nykjaer. Det var spännande att se om vi hade gjort rätt val med däcken. Jag tog regndäck och det fungerade.

Tvåa blev teamkollegan Rickard Rydell, som lyckades slå sig upp en position från sin tredje startruta.

– Kul att vi hängde med så pass bra som vi gjorde, säger Rydell. Jag lyckades ta mig förbi Kristoffersson i de första kurvorna, sedan var det inga problem att hänga med Nykjaer och ta andraplatsen.

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, som startade på utsidan om Rydell bärgade tredjeplatsen framför Patrik Olsson, IPS Team Biogas.

Tomas Engström lyckades inte upprepa succén från Östersund senast där han tog två segrar. Det blev respass redan på första varvet efter en sammanstötning med Kristoffersson i starten.

Resultatet innebär att det hårdnar till ordenligt i fajten om mästerskapet. Inför dagens andra heat har Johan Kristofferssons ledning minskat till fem poäng till den jagande Rydell. Nykjaer har återtagit tredjeplatsen i tabellen, 23 poäng bakom Kristoffersson. Tomas Engström ligger nu 42 poäng efter i jakten på ledningen.