Dubbelt upp för Fluch

Dubbelseger för Marcus Fluch i Danmark och återtagen mästerskapsledning

Det blev två riktiga fullträffar för Marcus Fluch och Sportstyle Racing då Renault Clio Cup JTCC i helgen besökte Jyllandsringen i Danmark. Med vinst i båda heaten återtog även Marcus ledningen i mästerskapet.

”Jag har aldrig kört på Jyllandsringen tidigare men nu är den en av mina favoritbanor, och jag längtar redan tillbaka hit igen” säger en glad Marcus. ”Jag började helgen med att gå hela banan och när jag gått hälften så kände jag att jag gillade den skarpt, och att här kommer jag att ha kul” fortsätter han.

Det syntes att Marcus hade kul på Jyllandsringen. Han satte bra tider direkt under de två träningspassen som genomfördes i regn, och humöret var på topp inför lördagens kvalificering.

”Jag hade inte kört på torr bana innan kvalet men kände att det nog skulle gå bra ändå” fortsätter Marcus. Och bra gick det! Varv för varv putsade Marcus sina tider i kvalet och han kunde till slut ståta med den snabbaste tiden för alla svenskar som kör i JTCC-cupen, och alla räknade med att han skulle starta i första startled i heat ett. Men så blev det inte!

Ett funktionärsmisstag i samband med ett överraskande regnoväder ledde till totalt kaos i samband med starten av heat ett. ”Jag hade räknat med att ställa mig i första startled, men jag kom aldrig fram dit innan starten gick. Jag tror jag kom iväg som tolva när fältet släpptes iväg” berättar Marcus.

”Det var ingen mening med att sitta med vindrutetorkarna på full fart och undra vad som hänt, och varför jag och de andra förarna fick starta innan alla ställt sig på sina rätta positioner? Nej, i med ettan och full gas, det var vad som gällde, och jag kan säga att det pumpade ganska hårt med adrenalin under hjälmen” berättar Marcus vidare.

”Jag tror att jag tryckte en buckla under gaspedalen, för redan i tredje kurvan körde jag om fyra bilar på yttern. Jag hade sjukt bra speed i bilen och kunde plocka en efter en tills det helt plötsligt var tomt framför mig, jag låg etta, och sen behöll jag förstaplatsen hela vägen in i mål” berättar Marcus. ”Det här var nog mitt livs race!”

Uppkörningen i heat ett innebar även att Marcus satte snabbaste varvtid, vilket resulterade i start från Pole Position i det andra heatet som skulle avgöras på söndagen.

”Inför andra racet så var det torra förhållanden som gällde. Jag visste att om jag skulle komma iväg bra från plattan och vara först in i första kurvan så fanns chansen att leda från start till mål” berättar Marcus som redan på det första varvet lyckades bygga en liten lucka till fältet bakom. Luckan blev sen större och större och det var en ohotad Marcus som kunde gå i mål som etta i heat två, med 8,3 sekunder marginal till tvåan Andreas Wernersson.

”Jag är jättenöjd med min insats och jag vill även rikta ett stort TACK till mina mekaniker och ingenjörer som gav mig en perfekt bil till båda heaten” säger Marcus avslutningsvis.

De två segrarna innebar att Marcus återtog ledningen i mästerskapet och har nu kört ihop 205 poäng. Tvåa ligger Andreas Wernersson med 189 poäng.

Nu återstår bara finalen på Solvalla den 21-22 september, och då kommer det att avgöras vem som slutligen vinner Renault Clio Cup JTCC 2012.

Pressrelease