Patrik Olsson om första segern

Det stämde inte riktigt med den bild Patrik Olsson hade målat upp för sig när han har legat och fantiserat om hur det är att gå först över mållinjen som segrare i STCC. Långt från Beskedet att han stod som segrare av det andra heatet på Jyllandsringen kom lagom till att färjan hem skulle lägga ut, långt från prispallar, skumpasprut och segerintervjuer. 

–  Nej, det blev inte riktigt som jag hade tänkt, säger en glad Patrik Olsson på telefonen. Men det känns jävligt skönt ändå. Jag har hållt på i tre och ett halvt år utan seger och även om jag inte var först över mållinjen så räknas den här segern lika mycket som någon annan.

Segern var ändå välförtjänt. Patrik hade gjort ett gott jobb bakom Johan Kristoffersson genom att hålla dansken Nykjaer bakom sig under hela loppet.

– Jag hade fullt upp med honom, säger Patrik. Vi hade en fajt på Sturup också och jag gick vinnande även ur den striden.

Patrik Olsson började sin STCC-karriär bra genom att faktiskt slå Fredrik Ekblom i den interna fajten i Team Biogas under sitt debutår. Året därpå gick det trögare. Medan Ekblom kämpade om titeln harvade Olsson på runt tiondeplatsen i mästerskapet, långt från de framskjutna placeringarna.

Årets säsong inleddes lite i samma stil men under de senaste tävlingarna har en pånyttfödd Olsson skymtat fram bakom ratten på den biogasdrivna Sciroccon. På Sturup Raceway hade han näst snabbaste varvtid i båda heaten och tog en tredjeplats. I Östersund var han snabbast på den första fria träningen och fyra i det första kvalet, nu på Jyllandsringen toppade han båda fria träningarna, slutade fyra i det ena heatet och vann det andra.

– Jag var snabb hela helgen, det var bara kvalet som inte gick riktigt som tänkt, säger Patrik som kvalade in som sexa och fyra i de båda heaten.

Den stora frågan är nu om publiken kan vänta sig en ketchupeffekt.

– Jag hoppas det, säger Patrik. Framgång föder framgång heter det ju.

Den 7-8 september får Patrik chansen att ta sin andra STCC-seger i karriären. Då är det dags för Ring Knutstorp. Senast blev det en fjärdeplats. Nu ska det bli bättre.

–      Jag ser fram emot Knutstorp och att få fortsätta göra bra resultat, avslutar Patrik.