Förköpssuccé för STCC på Solvalla

Den 21-22 september kommer det att bli banracing på högsta nivå för första gången i modern tid i Stockholm när STCC och den svenska racingeliten med Johan Kristoffersson, Rickard Rydell och Tomas Engström i spetsen kommer till Solvalla för att göra upp om SM-titeln. Med hjälp av en mobil lösning byggs travbanan om till racerbana och intresset för evenemanget är stort – 10 000 biljetter är redan sålda i förköp!

– Det har varit ett fantastiskt intresse inför den här tävlingen och vi vet att det finns ett stort motorsportintresse i Stockholm med omnejd, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. Vårt koncept med att ta STCC och motorsporten till publiken fungerar och vi kommer att bjuda publiken på en spännande fartupplevelse för alla sinnen.

Publiken kommer att få se mer än bara racing. Det blir ett evenemang för hela familjen.

– Det kommer att finnas aktiviteter för alla åldrar, fortsätter Huzell. Bland annat kommer rockgruppen Mustasch att spela för publiken och det kommer att bjudas på en hel del underhållning utöver det som sker på banan. Det blir en riktig racingfest!

Tore Frydand, VD för Solvalla, kan bevittna ombyggnationen från travbana till racerbana från sitt kontor. Det starka intresset för STCC-finalen är ett välkommet besked.

– Det är glädjande och det bekräftar att motorsportintresset är stort med Solvalla som arena, säger han. Det visar också att vår ambition att bredda vår verksamhet till andra aktiviteter än trav ligger rätt i tiden. Vi ser verkligen fram emot STCC-finalen på Solvalla.

STCC-finalen kommer att köras på Solvalla den 21-22 september. Utöver STCC, som är huvudklassen, kommer det även att bli Camaro Cup, Carrera Cup och Clio Cup JTCC.