Trange klar för Carrera Cup!

20-årige Richard Trange är klar för start vid de två återstående deltävlingarna av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012. Trange kommer att representera NIKA Racing – samma team som står bakom Chevrolets anstormning mot STCC-titeln med Rickard Rydell och Michel Nykjær – och gör därmed sin debut i mästerskapet efter en karriär som hittills inkluderat bland annat fyra segrar i juniorklassen JTCC och en styrning i tyska MINI Challenge säsongen 2010.

Trange kommer att stifta bekantskap med sin helt nya Porsche 997 GT3 för första gången vid ett privat test på Gelleråsen i Karlskoga i morgon onsdag, och beger sig därefter direkt till skånska Ring Knutstorp där elddopet i tävlingssammanhang äger rum redan nu till helgen. Trange är också klar för den stora finalen på Solvalla i sin hemstad Stockholm den 21-22 september.

Satsningen har möjliggjorts tack vare ett dedikerat sponsornätverk och insatser från Porsche Sverige.

Richard Trange (förare): ”Jag vill verkligen tacka NIKA Racing, Porsche Sverige och mina sponsorer för den här möjligheten. Jag besökte teamet i samband med den senaste deltävlingen i Östersund och fick omedelbart en bra känsla. Jag vet dock att jag har en tuff uppgift framför mig, och även om jag får några varv bakom ratten på Gelleråsen i morgon måste jag förstås ta mig an den här satsningen med en ödmjuk inställning. Jag har betydligt mindre erfarenhet av bilen än mina konkurrenter, men min förhoppning är att lära mig så mycket som möjligt på Ring Knutstorp, ta ytterligare ett steg på Solvalla och göra det mesta möjliga av den här chansen.”

Nicklas Karlsson (teamchef, NIKA Racing): ”Vi är glada och stolta över att kunna sätta en ung och lovande förare som Richard i en av våra bilar, och att förnya vår satsning på Porsche Carrera Cup Scandinavia under den avslutande delen av säsongen. Vi ger oss in i det här med ett fantastiskt stöd från våra samarbetspartners, och med rätt sportsliga förutsättningar tack vare Porsche Sveriges assistans i sökandet efter en konkurrenskraftig bil åt Richard. Vår ambition är att utvidga den här satsningen till 2013, och vi ser fram emot att kombinera vår jakt på ytterligare en STCC-titel med detta nya och spännande engagemang i Porsche Carrera Cup Scandinavia.”

Jonas Bernin (sponsorrepresentant och ägare av Bernin Bygg): ”Vi har följt Richard sedan hans tid i karting, och har länge tittat på möjligheten att göra något tillsammans med honom. Porsche Carrera Cup Scandinavia har verkligen hittat fotfästet under årets lopp och profilerar sig allt tydligare som en plantskola för unga talanger, och vi tycker att Richard är värd en chans i ett sådant sammanhang. NIKA Racing gör ett enastående jobb med sitt STCC-projekt och var ett självklart val av team, och vi ser det här som en utvärdering inför ett potentiellt långsiktigt samarbete mellan alla parter. Jag vill passa på att önska Richard stort lycka till bakom ratten!”

Bosse Janson (Sverigechef, Porsche): ”Vi på Porsche Sverige ser verkligen fram emot denna satsning – som ligger helt i linje med vårt mål att bygga upp Porsche Carrera Cup Scandinavia med unga och hungriga förare. Meningen är att mästerskapet ska fungera som en språngbräda till internationell racing om man har de karriärsambitionerna.

Pressrelease