Vem kan utmana Mangs?

Det är dags för årets näst sista tävlingshelg för Camaro Cup och mästerskapet kan avgöras redan på Ring Knutstorp – om Jocke Mangs åker från helgen med 60 poäng eller mer i försprång till de övriga är det klart, men det är ett scenario som inte är speciellt sannolikt. I nuläget har Mangs 24 poäng tillgodo på tvåan Tobias Brink, ytterligare 13 på trean Edman. Fyran Fredrik Ros har en tuff uppgift framför sig – han har 61 poäng upp till Mangs och han måste göra allt för att minska gapet till under de där 60 pinnarna för att ens ha en teoretisk chans att vinna titeln när finalen körs på Solvalla i Stockholm. 

Det mest sannolika scenariot är ändå att de tre i toppen också åker ifrån Ring Knutstorp med en chans att vinna mästerskapet. Både Brink och Edman har visat bra fart, och framförallt den senare kan bli att räkna med den här helgen. Förra gången hade Edman knappt hunnit bli varm i kläderna i Camaron efter sin comeback. Glöm inte att han har varit borta från racingen i fyra säsonger sedan han lämnade Danmark. Nu har han erfarenheten från i våras med sig, samtidigt som han tog sin första seger för säsongen i Östersund Airport Race senast.

Tobias Brink har verkligen mognat och blommat ut till en fullfjädrad mästerskapsutmanare i år. Tre segrar har det blivit, flest av alla i år, och förra gången på Knutstorp fick han kliva upp överst på pallen efter båda heaten.

Jocke Mangs har med andra ord en hel del att bita i den här helgen. Samtidigt har han poängförsprånget att luta sig mot. Han har råd att ligga en placering eller två bakom sina värsta konkurrenter utan att behöva göra några chansningar.

Men Camaro Cup handlar om mer än tätkvartetten – danske esset Jan Magnussen kommer till start med Fukamuni Racing och alla vet vad det innebär. Magnussen är alltid med i toppen och han blir en faktor som toppförarna i mästerskapet måste ta i beaktning. Det finns också ett gäng andra förare som har kapacitet att slå till. Marcus Palnér visade att han kan vara med och slåss om pallplatserna när han blev trea i ena heatet i Östersund. Alexander Graff kan aldrig räknas bort. Tre tredjeplatser hittills visar att han har kapaciteten att vara med i toppen. Och varför skulle inte Tommie Eliasson, som tog sin första pallplats i Camaro Cup-karriären i Östersund kunna upprepa den bedriften. Det närmar sig säsongsavslutning och nerverna sitter utanpå förarna. Ingenting är enkelt längre, allt kan hända och många har mycket att bevisa – räkna med hårda tag i Camaro Cup!