Carrera Cup växer – 15 bilar till start!

När Carrera Cup Scandinavia till helgen besöker Ring Knutstorp i Skåne är det säsongens näst sista deltävling som går av stapeln. Trots att säsongen är så långt gången är dock mästerskapstabellen helt öppen och inte mindre än sju förare har mästerskapssegern inom räckhåll. Det faktum att cupen är en suverän språngbräda till en internationell karriär för unga förare har under säsongen blivit allt tydligare och till helgens tävling är inte mindre än 15 förare anmälda – många av dem unga och hungriga motorsporttalanger.

En av de unga förarna är Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som körde deltävlingen på Mantorp Park tidigare i sommar men som tyvärr tvingades stå över Östersund efter en blindtarmsoperation. Tillbaka är även den unge tyske racingstjärnan, tillika Johan Kristofferssons teamkollega i Superstars-serien, Thomas Schöffler. En annan nygammal bekantskap på den skånska banan blir Peter Jervemyr, som kört Carrera Cup tidigare säsonger men tvingats avstå hittills i år. Jervemyrs strävan har dock hela tiden varit att köra Carrera Cup – vilket nu alltså blir verklighet under resten av säsongen:

– Det här blir ju att komma tillbaka till de gamla kompisarna och det ska bli skitroligt, säger Peter Jervemyr själv inför återkomsten.

Förutom gamla förare som återvänder kommer även en helt ny förare att kliva in i mästerskapet på Knutstorp. Det handlar om 20-årige Richard Trange som tillsammans med NIKA Racing, vilka även driver Chevrolets STCC-team, gör en satsning på resten av Carrera Cup-säsongen. Trange har tidigare kört JTCC och även tyska MINI Challenge vilket gör honom till en högintressant utmanare bland de andra unga talangerna. Just Carrera Cups tydliga fokus på unga motorsporttalanger har också givit gensvar och detta är en av anledningarna till att Trange kommer till start i Carrera Cup:

– Vi har följt Richard sedan hans tid i karting, och har länge tittat på möjligheten att göra något tillsammans med honom. Porsche Carrera Cup Scandinavia har verkligen hittat fotfästet under årets lopp och profilerar sig allt tydligare som en plantskola för unga talanger, och vi tycker att Richard är värd en chans i ett sådant sammanhang, säger Jonas Bernin som är representant för Tranges sponsorer.

Hur tävlingen artar sig på Ring Knutstorp med banans säregna karaktär återstår att se – men klart är att Carrera Cup som vanligt kommer att bli ett getingbo: 15 startande förare, 120 mästerskapspoäng kvar att dela ut under säsongen och sju förare som har mästerskapssegern inom räckhåll.

Startlista, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 6 – Ring Knutstorp

1. Mikaela Åhlin-Kottulinsky
2. Oscar Palm
3. Mattias Stålknapp
4. Philip Forsman
6. Peter Jervemyr
8. Thomas Schöffler
14. Johan Kristoffersson
15. Christopher Ødegaard
16. Petter Ødegaard
17. Anders Conradzon
19. Richard Trange
20. Stefan Pettersson
23. Øyvind Nielsen
24. Øyvind Kristensen
25. Carl-Olov Carlsson


Mästerskapstabell, Carrera Cup Scandinavia, efter deltävling 5

1. Johan Kristoffersson, 177p
2. Philip Forsman, 159p
3. Oscar Palm, 144p
4. Mattias Stålknapp, 104p
5. Stefan Pettersson, 104p
6. Petter Ødegaard, 70p
7. Mats Myrsell, 52p
=. Anders Conradzon, 52p
9. Timmy Hansen, 46p
10. Christopher Ødegaard, 44p
11. Carl-Olov Carlsson, 38p
12. Jimmy Korsbeck, 30p
13. Øyvind Kristensen, 20p
=. Öyvind Nilsen, 20p
15. Thomas Schöffler, 18p
16. Anton Marklund, 14p
17. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 12p
18. Anders Edlund, 11p
19. Mats Anstrin, 0p

Pressrelease