Kan Olsson säkra Semcon Cup?

Niclas Olsson åker till Ring Knutstorp som klar ledare i Semcon Cup men mästerskapet är långt ifrån avgjort trots att han har segrat i tio av tolv heat. Ledningen till närmast bakomvarande förare, Andreas Ahlberg är 54 poäng men då det återstår 100 poäng att köra om måste Niclas fortsätta leverera resultat.

Det kommer bli stentufft i racen både för STCC och för Semcon Cup. Det gäller att överleva den första svåra kurvan efter start och inte bli stående.

– Jag åker till Knutstorp för att ta segrar men jag måste passa mig för att inte bli indragen i någon startsmäll som vi sett förr på ”knutan”, säger Niclas. Bilen är reparerad efter Jylland och jag vågar påstå att vi har förbättrat den en hel del. Vi är också väl införstådda att våra motståndare jobbar stenhårt för att bli snabbare.

Teamet har tagit med sig erfarenheterna från tävlingen på Ring Knutstorp i våras. Visserligen blev det två segrar men farten var inte optimal.

– Nu har vi en bra setup och vi har också hittat drevningen som är perfekt för banans karaktär, avslutar Niclas.