Mycket på spel för Chevrolet

Med bara två deltävlingar kvar av STCC-säsongen 2012 ställs Chevrolet Motorsport Sweden i helgen inför ett potentiellt mästerskapsavgörande på Ring Knutstorp. Rickard Rydell och Michel Nykjær har sett till att etablera teamet 66 poäng före rivalerna Volkswagen i toppen av sammandraget, och är själva på jakt efter ledande Johan Kristoffersson (Volkswagen) i en alltmer intensiv strid om förartiteln. Det är, kort sagt, mycket som står på spel – och Chevrolet Motorsport Sweden är beredda att kriga.

Det är ingen slump att Chevrolet Motorsport Sweden beger sig till Skåne med chansen att avgöra teammästerskapet till sin fördel. Tillsammans har den regerande STCC-mästaren Rydell och danske Nykjær vunnit fem av de 12 race som körts så här långt i år – fler än någon annan förarkonstellation på gridden – och Chevrolet har tagit flest poäng av samtliga tillverkare vid fyra av sex tävlingshelger. För att lägga beslag på titeln redan innan finalen på Solvalla måste ledningen i tabelltoppen utökas med ytterligare 21 poäng på Ring Knutstorp. Ingen lätt uppgift, men heller ingen utopi; så sent som vid den senaste tävlingen på Jyllandsringen växte avståndet till exempel med 25 poäng.

I förarmästerskapet är situationen blödande. Kristofferssons ledning över Rydell är åtta poäng, medan Nykjær i kraft av en succéartad helg på hemmaplan i Danmark har närmat sig täten av tabellen dramatiskt och nu bara har 20 poäng upp till Kristoffersson. Helgens två heat på Ring Knutstorp är, med andra ord, oerhört viktiga brickor i spelet om båda STCC-titlarna 2012.

Rickard Rydell (förare): ”Det här är en enormt viktig helg för mig – och för alla i mästerskapet. Det är nu man vill skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför finalen på Solvalla, där det med största sannolikhet kommer att avgöras. Vi har haft en hel del stolpe ut i år, och måste se till att vända den trenden. Jag blev avtryckt i ledning i Östersund och blev fråntagen min pole position på Jylland, men vi har haft bra fart hela säsongen och jag ser definitivt fram emot Ring Knutstorp.”

Michel Nykjær (förare): ”För min del är den nuvarande situationen ganska simpel; jag måste helt enkelt ta in rejält med poäng på Rickard och Johan (Kristoffersson) för att ha en realistisk chans att vinna titeln. Det är naturligtvis lättare sagt än gjort, men mitt självförtroende är på topp just nu och jag har vunnit flest race av alla så här långt under säsongen. Dessutom var vi väldigt snabba på Ring Knutstorp i våras – jag vann ett av racen, och Rickard det andra. Mitt mål är att kvala in i topp tre till båda heaten, och sedan kommer jag att slåss till sista metern.”

Nicklas Karlsson (teamchef): ”Vi går nu in i säsongens mest kritiska skede. Som team gjorde vi ett bra jobb på Jylland senast med både pole position och seger, men vi hölls tillbaka av saker utanför vår kontroll och fick inte den totala utdelning vi hade velat ha. Vi vet att vi har en matematisk chans att säkra teammästerskapet i helgen, men både Hondan och Volkswagen-bilarna är otroligt snabba just nu och vi måste utgå från att kampen om båda titlarna sträcker sig in i finalen. Vi vann båda heaten på Ring Knutstorp tidigare i år, och känner oss väl förberedda!”

Jonas Ahnve (VD, Chevrolet Sverige): ”1,3 miljoner sålda Cruze världen över gör modellen till Chevrolets mest populära bil. I samband med STCC-drabbningen på Ring Knutstorp har alla besökare chansen att för första gången kolla in nya Cruze kombi; en bil som ger dig alla möjligheter att bli en vinnare – precis som Rickard och Michel. Välkommen till oss i helgen!”

Pressrelease