Ny motor för Engström

Efter rullningen på Jyllandsringen för snart två veckor sedan har Tomas Engström och hans Honda-team jobbat nästan dygnet runt för att få bilen körklar till helgens tävlingar på Ring Knutstorp.

– Ända sedan vi kom tillbaka på svensk mark efter GP Danmark har det varit otroligt hektiskt, säger Tomas. Det har varit dagar med tidiga morgnar och sena kvällar för att få ihop bilen igen.

Förutom allt jobb med den skadade karossen är även en ny motor på väg med bil till Sverige från Honda i Storbritannien.

– Det gick inte att reparera den, säger Tomas. Det var t o m sand i oljetråget så det var bara att skicka hit en ny. Motorn lämnade Storbritannien med bil sent på torsdagskvällen och målsättningen är få ihop bilen i tid så vi kan kvala i morgon.

– I värsta fall rullar vi ut på banan först till uppvärmningen på lördag men räknar med att hinna bli klara till kvalet. Den nya motorn är klar för montering och allt är förberett i bilen men det är ändå en hel del jobb med att få alla bitar på plats, förklarar Tomas.

Inför den näst sista tävlingshelgen för säsongen ligger Tomas Engström på fjärde plats i tabellen, 37 poäng bakom trean Michel Nykjaer och 59 poäng bakom ledande Johan Kristoffersson.