Ny seger för Kristoffersson

Johan Kristoffersson vann i Carrera Cup framför Palm och Forsman

Det första Carrera Cup-racet i helgens tävlingar på Ring Knutstorp vanns av Johan Kristoffersson. Bakom honom gjorde Oscar Palm en bra start och tog därmed andraplatsen från Philip Forsman som sedan aldrig fick någon chans att köra om jönköpingssonen.

Efter racet var Johan, som strax innan körde två besvärliga kval i STCC-klassen, nöjd: 

– Det var ett bra race som jag tycker att jag kontrollerade bra. Jag hade lite svårigheter mentalt i början eftersom jag kom direkt från STCC-kvalet så därför tog jag det lite lungt de första varven, men sedan tryckte jag på mer…

Även tvåan Oscar Palm, som haft det tufft de senaste tävlingarna och inte fått till tempot, var nöjd med sitt lopp:

– Jag fick en bra start och kunde ta rygg på Johan. Jag kände mig lite hotad av Philip i början men bilen var mycket bättre än på kvalet och efter ett tag fick jag lite lucka, så jag behövde aldrig köra defensivt, säger Oscar Palm.

Forsman, som är den enda förare som lyckats ta en seger ifrån Johan Kristoffersson denna säsongen, konstaterar att Oscar var bättre i starten:

– Jag fick inte till starten alls och Oscar startade helt enkelt bättre. Ring Knutstorp är en extremt svår bana att köra om på, så jag insåg att det skulle bli tufft, kommenterar Forsman.

Nykomlingen Richard Trange tilldelades för sin tid på kvalet den prestigefyllda Porsche Award i form av en exklusiv klocka från Porsche Driver’s Selection. Trange var dock lite besviken efter ett misstag i början på racet som sinkade ett i övrigt bra race för honom:

– Jag kom inte iväg rätt. När man stannar bilen med sekventiella lådan ska man lägga i ettan innan bilen står stilla, vilket jag inte hade gjort. Jag fick lägga i tvåan, blev avtryckt i första kurvan och fick jaga uppåt. Hornen växte ut och det var bara att göra det bästa av situationen… Jag hade dock bra racefart och jämna varvtider så imorgon ska jag lära mig av mina misstag och hänga på grabbarna där uppe istället, berättade Trange.

Carrera Cup Scandinavia race två går av stapeln imorgon, lördag, kl. 14:00-14:20.