Femte segern för Nykjaer

Michel Nykjaer, Chevrolet, tog sin femte seger för säsongen när det första STCC-heatet som avgjordes på Ring Knutstorp på lördagen. Nykjaer vann överlägset före Patrik Olsson, Volkswagen, som lyckades hålla Nykjaers teamkamrat Rickard Rydell bakom sig.

– Det känns väldigt bra med tanke på förarmästerskapet, säger Nykjaer som nu ligger bara sju poäng bakom ledande Johan Kristoffersson.

Om slutfasen av loppet var odramatiskt var det desto mer nervkittlande i starten. Johan Kristoffersson, som startade som tvåa på utsidan av Nykjaer, fick en kanonstart och var på väg om dansken i första sväng. Där blev det kontakt mellan de två, Kristoffersson fick sladd och tappade ned till fjärdeplatsen.

– Jag hade min bil i höjd med dörren på Johans bil och han stängde lite för hårt, säger Nykjaer. Hade han lämnat en halvmeter till hade vi båda kommit igenom kurvan.

Patrik Olsson, IPS Team Biogas, blev tvåa efter att ha hållit den andre Chevrolet-föraren Rickard Rydell bakom sig under hela resan till mål. Förra tävlingshelgen på Jyllandsringen tog han sin första STCC-seger i karriörn.

Rickard Rydell som blev trea var nöjd med att ha Johan Kristoffersson bakom sig i mål. Nu skiljer det inte mer än fem poäng upp till ledningen.

– Klart att jag hellre hade blivit tvåa, säger Rydell. Men Patrik körde bra och det fanns inte så många chanser att göra en omkörning på. Nu satsar vi på race 2.