Mårtensson vann thriller

Andreas Mårtensson, Honda, gjorde det han måste göra när han vann det första Pro Superbike-heatet på Ring Knutstorp. Filip Backlund, Kawasaki, som pressade mästerskapsledaren Lukas Ockelfelt i kampen om andraplatsen körde omkull på det tionde varvet. För Suzuki-föraren Ockelfelt räcker nämligen två andraplatser idag för att säkra mästerskapssegern. 

– Filip har förbrukat en av sina chanser att slå Lukas, han har en kvar, säger Mårtensson.

Själva tävlingen var det minsta bekymret för Mårtensson.

– Jag kom iväg som trea, gick förbi Lukas och sedan hade jag allt under kontroll, fortsätter Mårtensson. Det var min enklaste seger i år.

Mårtensson kunde rycka åt sig en ordentligt ledning på det sjätte varvet då han passerade Ockelfelt för sista gången i loppet. Fram till dess var det en tuff duell som de två titelaspiranterna bjöd publiken på tillsammans med Filip Backlund. När Backlund körde omkull blev det en enkel resa i mål för Ockelfelt.

– Det var en viktig placering för mig men det kändes inte helt rätt, jag hade gärna fajtats mer med Filip, säger Ockelfelt. Nu ska jag göra allt för att ta hem mästerskapet.

Daniel Falemo körde in på en andraplats i privatcupen, femma totalt, vilket innebär att han säkrar segern i privatcupen redan innan det sista heatet är kört. Segern i privatcupen är Falemos andra raka.