Finaldags – nu ska det avgöras!

Äntligen är det dags för STCC-final på Solvalla. För första gången kommer STCC till Stockholm med hjälp av en mobil lösning som förvandlar travbanan till en racerbana. Solvallas travbana har förvandlats till en 1,25 kilometer lång asfaltbana för helgens bilracing. Femtio långtradare har kört 2 km racingbarriärer och 1 km staket på plats. Hela innerplanen är ombyggd.  och lika spektakulärt som bygget av banan är, lika spektakulär kommer upplevelsen av racingen att bli.

Det kommer att bli en hård fajt ända in till mållinjen för den trio som har chansen att ta hem STCC-titeln. Fjolårssegraren, Rickard Rydell, Chevrolet, leder nu i sammandraget efter en stark insats i senaste racet. Tätt därefter ligger dansken Michael Nykjaer, teamkamrat med Rydell, som också kört upp sig de senaste tävlingarna.

Men de utmanas av värmlänningen Johan Kristoffersson, Volkswagen, som mycket väl kan bli den som står som slutsegrare på lördag. Kristoffersson är känd för att ha nerverna under kontroll och är en av Sveriges absolut bästa förare. Han dubblerar dessutom i tävlingarna, eftersom han också kör i Porsche Carrera Cup som han leder inför finalen på Solvalla. Får han bara bilen att hålla –  i senaste loppet tappade han poäng på att hjulupphängningen havererade – kan det bli han som får kliva upp på segerpallen i Stockholm.

Även i Camaro Cup väntas också en hård duell om slutsegern. Tobias Brink, Lund, leder bara hårfint i sammandraget före Jocke Mangs, Södertälje. Uppsala-föraren Alexander Graff, som har odlat ett riktigt slutspelsskägg inför avslutningen på säsongen, har smugit upp som en outsider i kampen om Camaro-guldet – åker rakhyveln fram efter finalen? Chansen finns i en klass som bjuder på hårda tag.

Också i ungdomsklassen, Clio Cup JTCC är det hård kamp om topplatserna eftersom det skiljer få poäng i sammandraget mellan de bästa förarna. Det är alltså upplagt för tät och spännande racing i finaler i Stockholm.

I Carrera Cup, sportvagnsracingens kungaklass, slåss de unga talangerna Philip Forsman och Oscar Palm mot Johan Kristoffersson. Kristoffersson har dominerat säsongen men det finns fortfarande mer än en teoretisk chans att vi får se en annan totalsegrare. Det är final, och om det är en sak som går att förutse så är det att det händer något oförutsett.

Förutom all racing kommer STCC-finalen på Solvalla bjuda på fantastisk underhållning. Hårdrockgruppen Mustasch, uppvisning i Rallycross, fyrverkeri, kändisrace och mycket mer – välkommen till ditt livs fartfest!