Fortsatt fördel Brink

Tobias Brink lyckades dra ifrån tvåan i Camaro Cup Jocke Mangs med ytterligare tre poäng inför lördagens A-final på Solvalla. Brink vann sitt heat medan Mangs blev tvåa i sitt. Det skiljer nu sju poäng mellan de två.

Tack vare att Camaro Cup-deltagarna är så många har de delats upp i två grupper som körde var sittt heat. Poäng räknas dock som vanligt i respektive heat. Det blev tuffa tag i det första heatet där Fredrik Ros startade från pole position men Tobias Brink kunde med en lätt tillknycklad kaross till slut köra till sig segern.

Det andra heatet avverkades i regn och publiken bjöds på underhållande racing med många omkörningar. Marcus Palnér gjorde en kanonstart från andra startled och ryckte åt sig ledningen direkt, en ledning som han sedan höll in i mål.

Uppsalaföraren Alexander Graffs chans att vinna mästerskapet försvann med dagens resultat. En tredjeplats räckte inte för att hålla mästerskapsdrömmen vid liv. Därmot stärkte Graff sina aktier gentemot Jens Edman. Edman blev fyra i sitt heat.