Hemmasuccé för Forsman

Carrera Cup Scandinavias näst sista race för säsongen utvecklades till en rysare då mästerskapsledaren Johan Kristoffersson fick problem i regnet på Solvalla. Istället tog stockholmarna chansen att glänsa då Philip Forsman bevakade sin ledning från start till mål och Mattias Stålknapp körde upp sig till andraplatsen. Jönköpingssonen Oscar Palm slutade på tredjeplats efter att ha lyckats hålla undan för Richard Trange.

Forsman, som tidigare idag tog pole position med en bra insats på kvalet, var strålande nöjd efter insatsen som ökar på hans vinstchanser i mästerskapet markant:

– Det regnade men kändes jättebra! Jag startade ju först och kände tidigt att Mattias var snabb bakom, men jag hade ändå hyffsad kontroll på honom. Det blev som ett dragspel där han kom nära, jag drog ifrån, han kom nära, jag drog ifrån, o.s.v. sa Forsman efter segern.

Mindre nöjd var Johan Kristoffersson som dominerat mästerskapet under säsongen, men som fick tekniska problem tidigt i racet och fick kämpa för att komma i mål:

– Jag fick en okej start och tänkte bara bevaka en bra position i racet men efter några varv fastnade bilen på tvåans växel, så jag kom aldrig upp i mer än 127 km/h på rakan. Jag blev omkörd av några förare men så kom Richard Trange och försökte köra en växel högre in i en sväng och körde rakt in i mig, så jag fick punktering och fick gå in i depå för att byta. Det är synd med ett mekaniskt fel och det känns skit att bli påkörd på det viset, men det är bara att ta nya tag imorgon, sa en mycket besviken Johan i depån.

Richard Trange, som körde sitt första race i Carrera Cup för några veckor sedan på Ring Knutstorp, var ångerfull efter incidenten med Kristoffersson men ändå nöjd med att sluta fyra i racet:

– För att vara första gången i regn var det jättebra, men det kändes ändå lite surt eftersom jag var snabbare än Oscar. Jag hade kunnat köra om honom, men efter att han snurrat på formationsvarvet trodde jag att han skulle bli bestraffad på något sätt och hamna efter mig ändå. Gällande incidenten med Johan så ska jag be honom om ursäkt, det var mitt fel helt enkelt – jag trodde han såg mig…

Den andraplats som Johan tappade genom sina problem hamnade till sist istället hos Mattias Stålknapp. Efter en tuff säsong var det en jublande Stålknapp som kommenterade racet:

– Det regnade och det passar mig som hand i handsken! Jag har alltid gillat att köra i blött. Det kändes riktigt bra och jag hade faktiskt mer att ge också men det är final imorgon så jag ville inte sätta in någon riktig stöt på Forsman…

På tredjeplatsen i racet lyckades Oscar Palm placera sig, trots att han efter racet berättade att han inte alls fick in någon bra känsla i bilen:

– Jag brukar tycka regn är skitkul, men idag fick jag inte till det. Jag får se framåt och hoppas på ett torrt race imorgon. Det positiva då är att jag inte kan tappa min tredjeplats i mästerskapet, så det är allt att vinna och inget att förlora!

Klockan 13:25-13:45 imorgon, lördag, körs Carrera Cup Scandinavias andra race för helgen och därmed säsongens sista race – som även blir avgörande för mästerskapet. Om Philip Forsman lyckas vinna även det racet krävs att Johan Kristoffersson, som startar från åttonde startled, kör upp sig till fjärdeplatsen. Vem som står som vinnare återstår att se, men Philip Forsman som kör på sin hemmabana planerar för fest i vilket fall:

– Det är riktigt ballt med hemmabana! Det kommer en massa kompisar och sponsorer hit imorgon och jag ska verkligen göra mitt bästa för att ta en dubbel den här helgen, avslutar Forsman på vägen in till segerjublet i teamets tält…