Drömstart för Kristoffersson

Johan Kristoffersson, Volkswagen, omvandlade sin pole position från kvalet till seger på Solvalla. Nu skiljer det bara sju poäng upp till ledande Rickard Rydell inför det sista och avgörande heatet säsongen 2012.
– Det gick på bästa möjliga sätt, säger Kristoffersson. Jag kände mig aldrig riktigt hotad men det kommer att bli jäkligt spännande i det andra heatet.
Det blev ett par dramatiska inledningsvarv när det första STCC-heatet kördes på Solvalla. Johan Kristoffersson, Volkswagen, tog starten men bakom honom blev det hårda tag. Michel Nykjaer och Rickard Rydell, Chevrolet, stångade sig förbi Patrik Olsson redan i den andra kurvan för att sätta upp jakten på Kristoffersson. Men istället för att närma sig titelrivalen i mästerskapet blev de två Chevrolet-förarna involverade i en stenhård inbördes kamp.
När Rydell försökte ta sig om slutade det med att Patrik Olsson kunde kontra och återta sin ursprungliga placering. När Nykjaer blev bestraffad med en genomkörning i depån för lite för hård körning mot Olsson var Rydell rejält distanserad. In i mål blev det Johan Kristoffersson som kunde ta en historisk segerflagg i STCC – etta i STCC på Solvalla i Stockholm. Tvåa blev Johan Stureson före Patrik Olsson. Inför det avgörande heatet är ställningen följande:
1. Rickard Rydell 246 poäng
2. Johan Kristoffersson 239 poäng
3. Michel Nykjaer 227 poäng