Engström snabbast

Tomas Engström, Honda, var snabbast på
det fuktiga underlaget när STCC värmde upp på lördagsmorgonen. Dala-föraren fick sina kvaltider strukna under gårdagen då han inte kunde starta bilen för egen maskin efter en kontrollmätning. Då var han snabbast, nu visade han att han blir att räkna med när eftermiddagens två heat kommer att köras.

I övrigt var det Volkswagen för hela slanten från andra till femte plats. Patrik Olsson, som står i pole i heat 2, var tvåa före teamkamraten i IPS, Johan Stureson. Jordi Gené blev fyra och något överraskande var Johan Kristoffersson långsammast av Volkswagen-förarna.
Det blev fortsatt kräftgång för Chevrolets två utmanare Rickard Rydell och Michel Nykjaer. Nykjaer var återigen snabbare än Rydell och den snabbe dansken verkar trivas bättre på den nyanlagda Solvalla-banan.