Solsken för Kristoffersson

Carrera Cup Scandinavias final på Solvalla slutade i succé för mästerskapsfavoriten Johan Kristoffersson då han körde upp sig från åttonde plats till segern i helgens andra race. Så sent som på fredagskvällen såg det dock mörkt ut för Kristoffersson. Värmlänningen, som dominerat årets säsong stort, drabbades av växellådsproblem och slutade på nionde plats i racet med en usel startposition på lördagen som följd.

Efter regn kommer solsken heter det ju – och för Johan Kristoffersson stämde det, även om vädret på Solvalla bjöd på en hel del skurar. När starten i lördagens race gick kom Johan som skjuten ur en raket och tog inte mindre än fem placeringar på första varvet:

– Egentligen tänkte jag bara hålla mig undan i början men jag var snabb och visste ju att jag måste köra upp mig för att vinna så det var bara att hålla i. Det känns fantastiskt att få vinna mästerskapet på det här viset med en seger här på Solvalla och jag vill verkligen tacka teamet. Ni har ju sett bilen, vi har varit ursnabba hela säsongen och att kunna kröna det såhär efter problemen igår är fantastiskt, sa Johan strax efter målgången i racet.

Kristoffersson har fakta bakom sig när han hävdar att de varit snabba hela säsongen. Av totalt 10 race har han endast släppt segern i två av dem – och då till mästerskapstvåan Philip Forsman. Forsman gjorde en försiktig inledning på säsongen men har sedan ökat farten bitvis och har även med sina två triumfer varit den enda som lyckats stjäla någon seger från Kristoffersson. Han vann fredagens race men idag, lördag, drabbades han av problem och fick nöja sig med tredjeplatsen:

– Jag missade en växel och körde av efter bortre rakan på Solvalla, men kom upp igen och slutade trea i racet. Jag hade en trevande inledning på säsongen och har väldigt lite erfarenhet av att köra på vått underlag som det varit idag. Att ta andraplatsen i mästerskapet känns riktigt bra, kommenterade Philip sin pallplats.

Jönköpingssonen Oscar Palm hade en riktigt stark inledning på säsongen och brukar trivas i regn, men för honom stämde det inte alls när himlen öppnade sig i helgen. Tredjeplatsen i mästerskapet var dock säkrad efter fredagens race – och Palm siktar vidare mot ännu bättre placeringar i Carrera Cup Scandinavia nästa år:

– Jag tycker jag hade bra fart när det var torrt igår, men jag får inte alls till det på det blöta – trots att jag brukar tycka regn är skitkul. Tredjeplatsen i mästerskapet är kul men jag vill prestera ännu bättre och siktar på att köra Carrera Cup nästa år också och göra ännu bättre resultat då, sa Oscar med tillförsikt.

För Carrera Cup Scandinavia återstår nu att summera årets säsong och locka ännu fler unga, hungriga racingtalanger att bjuda på ännu tätare racing nästa år. För Johan Kristoffersson, som direkt efter Carrera Cup-racet laddade om och vann årets STCC-buckla, får nog utvärderingen vänta ett tag… Hans ögon lyste vid helgens tredje besök på prispallen!

Pressrelease: Carrera Cup